//
most olvassa...
Irodalom, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyarokról, Művelődés, Politika, Régiók/autonómia, Színház, Zene/tánc

Elmarad a nagyváradi Szent László Napok – Krónika

Napra pontosan egy hónap múlva kellene elrajtolnia a nagyváradi Szent László Napoknak, ám a szervezők pénteki közleményükben és Facebook-bejegyzésükben arról tájékoztattak, hogy a kulturális fesztivál idén elmarad.

(kronika.ro/Facebook – Szent László Napok – archív)

„Mai bejegyzésünknek az eredeti forgatókönyv szerint arról kellett volna szólnia, hogy már csak egy hónap, és kezdődnek a nagyváradi Szent László Napok, június 22–28. között a kulturális fesztivál újra megtölti élettel a várat.

Az élet viszont áthúzta számításainkat. Mivel most elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy visszaszorítsuk a koronavírus-járvány terjedését, betartva az állami rendelkezéseket, szomorúan jelenjük be, hogy az idén elmarad a Szent László Napok.

Elmarad, mert bár sok fesztivált elhalasztanak egy későbbi időpontra, amikor a remények szerint kisebb-nagyobb tömegek már összegyűlhetnek, mi úgy gondoljuk, hogy városalapító szent királyunk ünnepét a június 27-e, azaz Szent László születésének évfordulója környékén kell megtartani, ahogyan történt a Szent László Napok eddigi történetében” – közölték a szervezők, megköszönve a megértést.

„Találkozzunk jövőre!” – zárták közleményüket.

Elmaradhatnak az ezreket vonzó magyar napok

 

2020. május 22., 09:20 • utolsó módosítás: 2020. május 22., 10:06

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/elmarad-a-nagyvaradi-szent-laszlo-napok

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: