//
most olvassa...
Egyházak, Külpolitika, Magyar szervezetek, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Székely segédpüspöke lesz a Gyulafehérvári Főegyházmegyének – Transindex

Ferenc pápa főtisztelendő dr. Kerekes László szentszéki tanácsost a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia plébánosát Tharros címzetes püspökévé és a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki, közölte a hírt körlevélben Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek.

A romkat.ro portálon közzétett főpásztori körlevél szerint a kinevezett segédpüspök 1968. július 23-án született Kézdivásárhelyen. Tanulmányait szülőfalujában, Gelencén kezdi meg, majd Kézdivásárhelyen folytatja, és 1986-ban érettségizik a Gyulafehérvári Római Katolikus Kántoriskolában. 1987-ben megkezdi filozófiai és teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolán, majd 1990-től a Budapesti Központi Papnevelő Intézet növendékeként folytatja és fejezi be 1992-ben. 1993. május 16-án szentelik pappá Gelencén, a Szent Imre-templomban. 1994-ben kánonjogi licenciátust, majd 2004-ben egyházjogi doktorátust szerez az ottawai (Kanada) Szent Pál Egyetemen.

„26 évnyi papsága alatt dr. Kerekes László sokféle pasztorális feladatkörben szolgált: 1994-2000 között a Gyulafehérvári Érseki Bíróság bírósági helynöke, a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola fegyelmi prefektusa és kánonjog tanára. 1996-tól ugyanitt retorikát, homiletikát és pedagógiát tanít. A Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola tudományos folyóiratának, a Studia Theologica Transsylvaniensia-nak társalapítója. 2000 decemberében szentszéki tanácsosi címet kap. Jelenleg a Gyulafehérvári Érseki Bíróság helyettes bírósági helynöke, és 2004 óta Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb plébánia plébánosa. Anyanyelvén kívül folyékonyan beszél románul és angolul”- írta ünnepi körlevelében a a gyulafehérvári érsek, aki közölte, hogy a püspökszentelés helyszínét, időpontját a későbbiekben közlik majd. (romkat.ro/hírszerk.)

2020. május 26. 14:07, utolsó frissítés: 14:14

https://itthon.transindex.ro/?hir=60064&kerekes_laszlo_a_gyulafehervari_foegyhazmegye_uj_segedpuspoke

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: