//
most olvassa...
Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Műemlékvédelem, Művelődés, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

“Magyarország szopjon f…t” – újabb szoborrongálás Erdélyben – Nethuszár

Ismeretlen tettesek meggyalázták a marosvásárhelyi Bolyaiak szobrát.

nethuszar.ro

Frissítés: W. Szabó Péter, aki az RMDSZ színeiben először lát el helyi képviselői feladatokat jelezte, hogy jelentette az esetet. Beszámolója szerint a mocskolódó valami (feliratnak kár nevezni) András Tihamérnak köszönhetően eltűnt a talapzatról.

Hogy a mélyben zajló, és valakik által tudatosan szított ellentétek mikor és milyen formában bukkannak majd újra felszínre, nos, az már egy olyan kérdés, melynek megválaszolását az olvasóink fantáziájára bízzuk.

Korábban írtuk:

Ismeretlen tettesek meggyalázták a marosvásárhelyi Bolyaiak szobrát, értesült a Nethuszár, miután az „Egy normális Marosvásárhelyért/Pentru un Targu Mures normal” Facebook-csoportban közzétettek egy fényképet, amelyen magyarokat gyalázó felirat látható.

nethuszar.ro

A közösségi média tanúsága szerint Tudor Duica, ismert transzilvanista tette közzé először a fényképet a meggyalázott szoborról. A felirat tartalma a következő:

„Magyarország szopjon f..szt”

és, hogy nehogy félreértés legyen a dologból, egy péniszre emlékeztető valamit is odarajzolt az ismeretlen tettes vagy tettesek.

Marosvásárhelyen nem ez az első szoborrongálás,

pár hónappal ezelőtt a Székely Vértanúk szobrára festett valaki egy román trikolórt – a tettesek azóta is ismeretlenek. Június negyedikán Sepsiszentgyörgyön néhány fiatal a magyar nemzeti színekkel díszitette fel Mihály vajda szobrát, ebben az esetben példátlanul gyorsan, mintegy két nap leforgása alatt kapták el az elkövetőket, akikről kiderült, hogy magyar nemzetiségű tinisrácok.

Azt még nem tudjuk, hogy a mostani rongálás kapcsán tett-e feljelentést valaki, ahogy arról sem értesültünk, hogy a rendőrség nyomozást indított volna, igaz, ez utóbbinak, tekintve az előzményeket, nagy valószínűséggel nem sok sikere lenne.

(Nethuszár)

2021. 06. 13. 19:40:20

“Magyarország szopjon f…t” – újabb szoborrongálás Erdélyben

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: