//
most olvassa...
Magyar szervezetek, Pártok, Politika

Kedves fiatalok, meneküljetek! – Háromszék

Az újságírókat különböző pártok, pártocskák, egyesületek, hivatalok és mindenféle szervezetek naponta közlemények tucatjaival „örvendeztetik” meg. A pártocskák, egyesületek, hivatalok és mindenféle szervezetek azt remélik, az általuk megfogalmazottak elérik a szerkesztőségek ingerküszöbét, mondandójuk pedig az újság hasábjain megjelenve a lehető legszélesebb közönségig jut el, s tapsot vált ki.

Minap is eljutott egy röviden megírt – nagy erény! – hivatalos szövegecske. Azt tudatták, hogy az egyik pártunk – nem fontos, melyik – egy kistérségi – szintén nem fontos, melyik – ifjúsági ernyőszervezettel együttműködési megállapodást írt alá. A párt kész a fiatalok törekvéseit támogatni, a jó ügyek mellé odaállnak, segítenek a szervezésben, tanácsokkal látják el őket, ha anyagi támogatásra lesz szükségük, azt is megoldják – írták.

A közlemény mellé irodai asztal mellett készült fényképeket is mellékeltek. Ezeken egyik oldalon a megyei és helyi fontos emberek ültek, a másikon a fiatalok. Előbbiek arcán kicsit leereszkedő mosoly ült, a fiatalokon pedig látszott, megtiszteltetésnek veszik, élményként élik meg, hogy a csak újságból és tévé képernyőjéről ismert emberek leültek velük beszélgetni, és partnernek tekintik őket.

Kedves fiatalok, meneküljetek, amíg nem késő! De tényleg!

Talán még nem tudjátok, de a politikusok – oldaltól és meggyőződéstől függetlenül – nem kimondottan azok a jótét lelkek, akiknek mondják magukat. Némi pénzért cserébe a lelkesedéseteket, az élni, hinni tudásotokat, jóhiszeműségeteket, fáradhatatlanságotokat, lelkiismeretességeteket akarják. Ők akarják utatokat kijelölni, megmondani, mit és hogyan tegyetek, kivel barátkozzatok, kiket szeressetek, kinek ragasszatok plakátot (nyíltan nem vállalják, de megsúgják azt is, kiét kell letépni és sáncba vetni), kinek tapsoljatok. Magyarán: rátok akarnak telepedni, ki akarnak használni.

Annyi jó cél van, ami csak őszinte tenni akarással megoldható – mi szükségetek lenne hát politikai háttérre? Ezeknek a jó céloknak zöme jóformán anyagi ráfordítás nélkül is megvalósítható – mi szükség tehát támogatásukra? Ha mégis kellene némi pénzmag: higgyétek el, a sok kicsi sokra megy, azaz ha tízen vagytok és havonta tíz-tíz lejeket adtok össze, már bőségesen fedezve van teljes éves kiadásotok!

Kedves szülők! Nagyon szép dolog, hogy úgy nevelték gyermekeiket, hogy szerveződjenek, dolgozzanak, karoljanak fel olyan célokat, amelyek megvalósítása esetén szülőföldünk, környezetünk, egyházi életünk és sportéletünk szebb, színesebb és tartalmasabb lesz. Bátorítsák és támogassák továbbra is, hogy ekképpen gondolkodjanak és cselekedjenek, nyitottak maradjanak minden szépre és jóra. Ám tisztelettel kérek mindenkit, gondolkozzanak el, helyes-e, ha politikusok társaságába keverednek az élet buktatóit nem ismerő, szívükben csak a szépet hordozó gyerekeik?

Hecser László

2021. június 15., 08:00

https://www.3szek.ro/load/cikk/142090/kedves-fiatalok-menekuljetek

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: