//
most olvassa...
Politika

Ilyen vagy olyan okból hétezer diák kezdi online a tanévet – Krónika

Hétezerre rúg azoknak a tanulóknak a száma, akik jövő héten online kezdik az iskolát, vagy azért, mert a településükön 6 ezrelék fölötti a SARS-CoV-2-fertőzési esetek aránya, vagy azért, mert nem sikerült befejezni az infrastrukturális munkálatokat – közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Az ország közel hárommillió tanulója közül mintegy hétezren kényszerülnek arra, hogy hétfőtől online oktatásban vegyenek részt.

A 7000 tanulóból 2400-an azért kezdik online a tanévet, mert a településen a fertőzöttségi arány meghaladta a 6 ezreléket.

„Infrastrukturális problémák” miatt Bukarestben 2723, az ország többi részén mintegy 2000 tanuló szintén online fog bekapcsolódni hétfőtől az oktatásba – közölte Cîmpeanu, miután az iskolakezdés kapcsán Florin Cîţu miniszterelnök vasárnap videókonferenciát tartott a közegészségügyi igazgatóság (DSP) képviselőivel és a prefektusokkal.

A legtöbb helyen jelenléti oktatással indul a tanév, de több erdélyi településen online tanrendre kényszerülnek

 

Az oktatási miniszter úgy nyilatkozott,

közel hárommillió egészségügyi maszk áll az iskolák rendelkezésére a hétfői tanévkezdéskor.

A tárcavezető azt mondta, sikerült megoldani azoknak az iskoláknak a helyzetét, amelyek maszk- és fertőtlenítőszer-hiánnyal küszködtek, jelenleg minden iskolának legalább 3 hétre elegendő készlete van, a három hét után pedig újabb szállítmányokat küldenek oda, ahol erre szükség van.

„Az iskolákban 30 millió, egészen pontosan 29 108 000 védőmaszk áll rendelkezésre. Románia minden iskolájában elérhetők a maszkok azoknak a tanulóknak, akik nem akarnak textilmaszkot viselni, vagy otthon felejtik, vagy megrongálják azokat – minden ilyen helyzetben az iskola fedezi a szükségletet” – szögezte le Sorin Cîmpeanu.

Cîţu: tanévkezdéskor elsődleges a gyerekek biztonsága, növelni kell az ágyak számát az intenzív osztályokon

 

2021. szeptember 12., 18:52 • utolsó módosítás: 2021. szeptember 12., 18:57

https://kronikaonline.ro/belfold/ilyen-vagy-olyan-okbol-hetezer-diak-kezdi-online-a-tanevet

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: