//
most olvassa...
Emberi jogok, EU, Európai Bizottság, Európai Parlament, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Kormányzás, Magyarokról, Média, Parlament, Pártok, Politika

Brüsszeli ámokfutás – Nyugati Jelen

Unió-szerte el kell ismerni az azonos neműek „házasságát” vagy élettársi kapcsolatát, különben pénzügyi szankciókat kellene bevezetni a más álláspontra helyezkedő országok ellen. Erről szóló határozatot fogadott el a minap az Európai Parlament 387 szavazattal, 161 ellenszavazat és 123 tartózkodás mellett. A szocialisták és a liberálisok szinte egyöntetűen megszavazták a határozatot, a román PSD kivételével, amely testületileg ellene szavazott, illetve néhány kelet-európai liberális kivételével. Az elvileg jobboldali Európai Néppárt (EPP) megosztottabb volt, annak romániai tagpártjai (PNL, PMP és RMDSZ) ellene szavaztak, vagy tartózkodtak.

illusztráció

Ez azt jelenti, hogy az egyik tagállamban megkötött házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot minden más tagállamban egységes módon kellene elismerni, és az azonos nemű házas- vagy élettársakat az eltérő nemű párokkal azonos módon kellene kezelni. Például családegyesítés során az úgynevezett „szivárványcsaládoknak” ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint a heteroszexuális pároknak, a szexuális kisebbségeknek pedig ugyanolyan mozgásszabadságot kellene biztosítani, mint a többi uniós állampolgárnak.

A nagy többséggel elfogadott dokumentum inkább ajánlás-jellegű, az EP irányvonalait határozza meg, nem kötelező a tagállamok számára. Legalábbis egyelőre, később az EU szélsőséges balliberális nyugati áramlata alighanem bunkósbotként használja fel az Európai Bizottság (EU-s kormány) ellen, hogy utóbbi erre hivatkozva kérje majd számon a tagállamok belső jogalkotását.

Brüsszelben nem is titkolják, hogy az állásfoglalás üzenet Románia, Magyarország és Lengyelország számára, amennyiben nem teljesítik maradéktalanul a nyugati ideológiai ukázokat (nyugatias újbeszéd szerint: közös európai értékek), az uniós pénzügyi források lefaragására számíthatnak. Az egész EP-s eljárást eleve egy romániai eset váltotta ki, Bukarest ugyanis nem ismerte el egy román és egy amerikai férfi Belgiumban kötött „házasságát”, mivel a romániai jogszabályok szerint a család fogalma férfi–nő házasságára vonatkozik, azonos neműek viszonyára viszont nem. Magyarországot azért vették célkeresztbe, mert júniusban törvénnyel tiltották meg a homoszexuális propagandát a kiskorúak körében, Lengyelországot pedig amiatt, mert 5 vajdasága és közel 100 önkormányzata megtiltotta a homoszexuális propaganda nyilvános terjesztését.

Az erősen balliberális Nyugat azonban nemcsak Romániának, Magyarországnak és Lengyelországnak üzent, hanem Kelet-Európa többi országainak is. A közel fél-évszázados kommunista rémuralmat átélt volt szocialista országok ugyanis korántsem rajongnak, ha kívülről szabják meg, majd rájuk erőltetik a megkérdőjelezhetetlen világboldogító ideológiát. Éppen a keserű tapasztalat miatt óvatosak, annak idején Moszkva kényszerítette rájuk ideológiai és politikai kényszerzubbonyát. Minapi állásfoglalásával Brüsszel balliberális többsége egyértelműem moszkvai szellemi elődjük útjára lépett: maguknak tartják fenn az egyetlen – nyilván csakis „üdvözítő” – ideológia kidolgozását a keletiek beleszólása nélkül, utóbbiak viszont kötelesek maradéktalanul elfogadni, és gyakorlatba ültetni. Különben csattan az ostor. A brüsszeli ostor inkább a pénzügyi kiéheztetés, a moszkvai viszont katonai lerohanás formájában. Még szerencse, hogy nincs közös EU-s hadsereg, ahogy a nyugati balliberálisok szorgalmazzák.

Forró ősz ígérkezik.

Chirmiciu András

2021. szeptember 14., 18.26

https://www.nyugatijelen.com/allaspont/brusszeli_amokfutas.php

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: