//
most olvassa...
Politika

Korrupciógyanús városházi alkalmazások miatt tett feljelentést Temesvár polgármestere – Maszol

A polgármesteri hivatal által meghirdetett állásokra szervezett versenyvizsgák eredményeinek manipulálása gyanújával tett bűnvádi feljelentést a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) Dominic Fritz, Temesvár tavaly megválasztott polgármestere.

A Bega-parti városban több mint másfél évtizede németországi kultúrszervezőként és aktivistaként letelepedett, a 2020-as önkormányzati választásokon az USR–PLUS pártszövetség jelöltjeként általános meglepetésre győztes elöljáró a közösségi oldalán jelentette be, hogy hét esetben is felmerült a korrupció gyanúja a közalkalmazotti állások elfoglalásánál, de „ez csak a jéghegy csúcsa lehet”.

A bűnvádi feljelentés az önkormányzatot átszövő korrupt rendszer felszámolásához vezető intézkedések egyike, amire a választási kampányában ígéret tett a polgármester – írta Dominic Fritz.

A polgármester szerint a sorozatos csalásokra egy, a DNA által kezdeményezett ügyészségi nyomozás derített fényt: egy volt városházi alkalmazott ellen folytatott kivizsgálás kiderjedt arra is, hogy az illetőt miként vették fel az intézménybe, és gyanút keltett, hogy a dossziékban szereplő írásbeli vizsgán írt dolgozatán a kézírás nem egyezik a többi iraton szereplő kézírással. Átnéztek több dossziét is, és ugyanazt a kézírást találták hét esetben is.

Fritz közölte: a gyanú szerint a meghirdetett állásokra jelentkezők „hasból” írtak válaszokat a feltett kérdésekre, de a vizsgáztató bizottság beépített tagja vagy tagjai utólag átírták a dolgozatokat, és azután került sor az osztályozásra. Az elkövetők nem figyeltek arra, hogy ne ugyanaz a kézírás szerepeljen mindegyik „javított” dolgozaton.

https://www.facebook.com/dominicprimar/posts/2973216066252237

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a DNA tüzetesen átvizsgálja sok évre visszamenőleg az alkalmazások körülményeit, és felgöngyölíti valamennyi korrupciós ügyet, amelyek során csúszópénzeket tehettek zsebre egyesek.

A tavaly szeptemberi választási kampányban, majd beiktatása után is a közszféra korrupciótól való megtisztítását, a teljesítmény-orientált közigazgtaás megteremtését nevezte egyik célkitűzésének Dominic Fritz, aki szerint ebbéli szándékában megpróbálják megakadályozni a régi rendszer bürokratái. Mint közölte, az általa kidolgozott új szervezeti struktúra, a polgármsetrei hivatal alá- és fölérendeltségi viszonya sokaknál „kiverte a biztosítékot”, ezért a közigazgatási bíróságon támadták meg annak bevezetését, holott az hatékonyabb működést biztosítana, és nagyobb ellenőrzésre adna lehetőséget.

Hozzátette: a városházán dolgozók többsége tisztességel, a munkáját felelősséggel végző funkcionárius, de sajnos néhány törvényszegő rossz fényt vet az egész közösségre. a polgármester leszögezte: semmilyen vesztegetési ügyet nem fog tolerálni, és minden ilyen esetben, amiről tudomást szerez, az igazságszolgáltatáshoz fog fordulni.

P. L. Zs.

2021. szeptember 15., 13:46

https://maszol.ro/belfold/Korrupciogyanus-varoshazi-alkalmazasok-miatt-tett-feljelentest-Temesvar-polgarmestere

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: