//
most olvassa...
Politika

Florin Cîțu, Ludovic Orban és Semjén Zsolt is felszólal az RMDSZ 15. kongresszusán – Krónika/MTI

Szívügyünk a család mottóval tartja pénteken a 15. kongresszusát az RMDSZ.

• Fotó: Facebook/RMDSZ

A Marosvásárhellyel összeépült Marosszentgyörgyön tartandó kongresszus programjában nem szerepel tisztújítás. A szövetség legfőbb döntéshozó testülete meghallgatja és megvitatja Kelemen Hunor elnök beszámolóját, valamint módosítja az alapszabályát.

Tematikus beszélgetéseket tartanak ugyanakkor a kongresszus keretében az RMDSZ családvédelmi programjáról, és a jövő évi romániai népszámlálásról.

A szövetség bejelentése szerint a meghívottak közül csütörtökig többek között Florin Cîțu, Románia miniszterelnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Ludovic Orban, a román kormánykoalíciót vezető Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a román parlament alsóházának elnöke, Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere, Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint

a vajdasági, kárpátaljai, felvidéki, horvátországi magyar pártok és érdekvédelmi szervezetek vezetői jelezték részvételüket.

A tanácskozást már csütörtökön felvezető rendezvények előzik meg. Ülésezik az RMDSZ nőszervezete, az Országos Önkormányzati Konferencia és a szövetséggel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért).

2021. szeptember 16., 12:35 • utolsó módosítás: 2021. szeptember 16., 15:31

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/florin-citu-ludovic-orban-es-semjen-zsolt-is-felszolal-az-rmdsz-15-kongresszusan

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: