//
most olvassa...
Politika

Románia nem ismeri el a Krím-félszigeten megszervezett választások legitimitását, kiáll Ukrajna területi integritása mellett – Krónika

Románia nem ismeri el a Krím-félszigeten vasárnap megszervezett orosz parlamenti választások legitimitását, és továbbra is kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett – közölte a román külügyminisztérium.

A tárca vasárnap esti közleményében leszögezik,

Románia továbbra sem ismeri el a Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol városának Oroszország általi „illegális annektálását” sem.

A román külügy ugyanakkor „sajnálattal” vette tudomásul azt is, hogy az Orosz Föderáció szavazóhelyiségeket nyitott a Moldovai Köztársaság Dnyeszteren túli régiójában, dacára annak, hogy a chișinăui hatóságok egyértelműen ez ellen foglaltak állást; ez sérti a Moldovai Köztársaság szuverenitását és területi integritását – áll még az Agerpres által idézett közleményben.

2021. szeptember 20., 08:23 • utolsó módosítás: 2021. szeptember 20., 08:59

https://kronikaonline.ro/kulfold/romania-nem-ismeri-el-a-krim-felszigeten-megszervezett-valasztasok-legitimitasat-kiall-ukrajna-teruleti-integritasa-mellett

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: