//
most olvassa...
Politika

Erdélyi intézmények hallgatói is részt vesznek a színművészeti egyetemek kecskeméti találkozóján – Krónika/MTI

Hét magyarországi és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmény hallgatói mutatkoznak be keddtől hat napon át Kecskeméten – közölte a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója az MTI-vel.

Cseke Péter hangsúlyozta: újszerű rendezéseket, izgalmas dramaturgiai megoldásokat és kitűnő színészi játékot láthat a közönség a színművészeti egyetemek találkozóján, a SZÍN-TÁR-on.

Mint mondta, egy nagy klasszikust, Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját választotta színészmesterség-vizsgaelőadásának a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztálya.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves mesterszakos színészosztálya pedig Bertolt Brecht egyik legismertebb drámájával, A kaukázusi krétakörrel érkezik.

Két világhírű musicalből készült keresztmetszettel vizsgázott a tavalyi év végén a budapesti Thália Tanoda Színművészeti Akadémia musical osztálya. Az Apácák és a Hair zanzásított változata remek lehetőséget biztosít a fiatal, tehetséges növendékek számára, hogy megmutathassák kimagasló ének-, illetve tánctudásukat – emelte ki az igazgató.

Mindhárom előadásnak a Kelemen László Kamaraszínház ad otthont, a Ruszt József Stúdiószínházban pedig négy előadást láthatnak az érdeklődők a 12. SZÍN-TÁR keretében.

A Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karának elsőéves mesterszakos hallgatói a Máté Angi Mamó című regénye alapján készült előadást hozzák el Kecskemétre,

míg a Pesti Magyar Színiakadémia Mohácsi István Francia rúdugrás című párkapcsolati komédiájával érkezik.

A magyar származású francia írónő, Yasmina Reza Az öldöklés istene című világhírű tragikomédiáját választották vizsgaelőadásuknak az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves színészhallgatói. Előadásukat követően a találkozót a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész osztályának Lövészárok-dalok című produkciója zárja, amelyben az elénekelt történeteket első világháborús katonanóták, kuplék és versek egészítik ki – tette hozzá Cseke Péter. A seregszemlén a legjobb előadást a Magyar Művészeti Akadémia díjával ismerik el.

2021. szeptember 21., 15:09

https://kronikaonline.ro/kultura/erdelyi-intezmenyek-hallgatoi-is-reszt-vesznek-a-szinmuveszeti-egyetemek-kecskemeti-talalkozojan-a-szin-tar-on

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: