//
most olvassa...
Politika

A legszebb erdélyi magyar dal kerestetik, a közönség is javasolhat – Krónika

Hetedik alkalommal pályázhatnak erdélyi zenészek és zenekarok a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címre.

Amatőr és hivatásos zenészek és zenekarok jelentkezését is várják a legszebb erdélyi magyar címért • Fotó: Facebook/Legszebb Erdélyi Magyar Dal

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) által meghirdetett zenei pályázat célja, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot – közölték a szervezők.

Hozzátették, az év felfedezettje kategória keretében amatőr és hivatásos zenészek és zenekarok is jelentkezhetnek a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címért.

Ezenkívül a közönség is javasolhat dalokat a díjra erdélyi előadóktól, a dalok nem lehetnek régebbiek 2020 júniusánál. A döntést mindkét kategória esetében szakmai zsűri hozza meg. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát – hívták fel a figyelmet a szervezők. A versenyre magyar nyelvű, saját szerzeményű dalokat várnak. Tematikai és stílusbeli megkötés nincs, viszont a beküldött dalok szövege nem tartalmazhat gyűlöletbeszédet, nem lehet rasszista, felbujtó jellegű – közölték.

A pályázatok és nevezések leadásának határideje 2021. október 24., vasárnap éjfél.

A gálaestre november 6-án kerül sor, a tervek szerint a zenekarok fizikai jelenlétével, de online is közvetítik majd a Legszebb Erdélyi Magyar Dal közösségi oldalán. További részletek EMKISZ honlapján és Facebook-oldalán olvashatók.

2021. szeptember 22., 10:42

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/a-legszebb-erdelyi-magyar-dal-kerestetik-a-kozonseg-is-javasolhat

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: