//
most olvassa...
Politika

Elutasította az ügyben döntő képviselőház a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényjavaslatot – Krónika

Elutasította kedden a képviselőház a bejegyzett élettársi viszonyra vonatkozó törvénytervezetet.  Az alsóház döntő kamaraként szavazott ebben a kérdésben.

A tervezetet elutasító javaslatra 229-en szavaztak igennel, 57-en nemmel, és hatan tartózkodtak – írja az Agerpres.

A tervezet célja a civil élettársi kapcsolat jogi kereteinek szabályozása volt azzal, hogy leszögezi azok alapelveit, hatásait, valamint azokat az eljárásokat, amelyeket az illetékes szerveknek kellene alkalmazniuk az élettársi kapcsolatok megkötésekor és megszüntetésekor.

A vitán az USR PLUS az élettársi kapcsolatot szabályozó törvény elfogadása mellett érvelt, az AUR és a PSD ellene, míg a PNL képviselőházi frakcióvezetője, Gabriel Andronache közölte, hogy a párton belül megoszlanak az álláspontok.

Simina Tulbure, az USR PLUS képviselője kijelentette, az általa képviselt alakulat a bejegyzett élettársi kapcsolat törvényesítése mellett van, ez ugyanis növelné a népszaporulatot. „Legyünk az Európai Unió tagjai! Miért legyünk Európa sereghajtói? Ha növelni akarjuk a népszaporulatot, akkor az élettársi kapcsolatot is szabályozzuk” – mondta.

Az AUR-t képviselő Alin Coleşa viszont úgy vélekedett, hogy a törvény nem a heteroszexuális, hanem az egynemű párok érdekeit szolgálná.

“Ennek a kezdeményezésnek a hagyományos család szétdúlása a célja”

– jelentette ki.

Gabriel Andronache megemlítette, hogy a kezdeményező három hasonló tematikájú törvényjavaslatot nyújtott be, ezért a PNL „kimondottan technikai okokból” elutasítja az indítványt. A párton belül egyébként megoszlanak a vélemények a bejegyzett élettársi kapcsolat témájában.

Dumitru Coarnă, a PSD képviselője szerint a tervezet nem élvez prioritást. „Vallásos szemszögből a családot egy férfi és egy nő alapítja. Én azt gondolom, hogy a fő problémára, vagyis az egészségügyi válságra kell koncentrálnunk” – fogalmazott.

2021. szeptember 28., 13:23

https://kronikaonline.ro/belfold/elutasitotta-a-kepviselohaz-a-bejegyzett-elettarsi-kapcsolatra-vonatkozo-torvenyjavaslatot

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: