//
most olvassa...
Politika

Ilyen volt az október 6-i megemlékezés Székelyudvarhelyen (Fotógaléria) – Maszol

Több százan emlékeztek az aradi vértanúkra szerdán délután Székelyudvarhelyen. Idén rendhagyó módon, egy tizennégy állomásos körmenettel adóztak a résztvevők a hősök emléke előtt (A képekre kattintva galéria nyilik. Fotók: Csedő Attila).

maszol.ro

Az udvarhelyi városvezetés idén is megkülönböztetett figyelmet szentelt az aradi vértanúk emléknapjának. Ezúttal újszerű koncepcióval, körmenettel emlékeztek a hősökre.

Az önkormányzat és a Művelődési Ház közös szervezésű eseményéből a város több kulturális intézménye, a színház, a múzeum és a táncműhely is kivette a részét. A 14 helyszínes körmenet megszervezésében a város kulturális stratégiájában is szereplő, új feladatokat kapott Művelődési Ház munkája is megmutatkozott, az intézmény új igazgatója, Simon Mária Tímea ezzel a produkcióval mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

maszol.ro

A szerdai megemlékezés hangsúlyosan a tizenhárom vértanú és Batthyány Lajos, a kivégzett miniszterelnök személye köré szerveződött, a Művelődési Ház előtti térről induló menetoszlop, a vértanúk kivégzésének sorrendjében kerülték meg a városközpontot.

maszol.ro

Minden stációnál énekeket, verseket, táncokat, színészi produkciókat mutattak be, amelyek a kiállított portrékon szereplő magyar honvédtisztekhez kapcsolódtak. A koncepció megvalósítását a színművészek és táncosok mellett műkedvelő csoportok, civil szervezetek is segítették. Emlékeztek a cserkészek, a huszárok, a lovagok, a diákok, a kórusok. A másfél órás körmenet a Művelődési Házhoz tért vissza, ahol a Himnusz eléneklésével ért véget a megemlékezés.

Szász Csaba

2021. október 7., 11:36

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: