//
most olvassa...
Politika

Távolmaradásért tisztség? Bűnvádi eljárást indított a DNA egy kormánypárti honatya ellen – Krónika

Bűnvádi eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Cosmin Șandru liberális (PNL) képviselő ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy meg akart vesztegetni egy másik törvényhozót, ne szavazza meg a bizalmatlansági indítványt.

Korrumpált a honatya? Cosmin Șandru képviselő Florin Cîțu kormányfő balján • Fotó: Facebook

A nyomozó hatóság ugyanebben az ügyben eljárást indított Nicolae-Florin Bitea, a temesvári tömegközlekedési vállalat igazgatója ellen is. A DNA azzal gyanúsítja a törvényhozót és az igazgatót, hogy megpróbálták megvesztegetni az ellenzéki Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik parlamenti képviselőjét annak érdekében, ne szavazza meg a Florin Cîțu vezette kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Az ügyészség közleménye szerint Cosmin Șandru és Nicolae Florin Bitea október elsején ígéretet tett az AUR törvényhozójának, hogy vezető tisztséghez juttatják egy közintézménynél az egyik közeli hozzátartozóját, ha távolmarad a bizalmatlansági indítvány október 5-ei parlamenti vitájáról, és nem szavaz.

A botrány előzménye, hogy George Simion, az AUR társelnöke október 4-én azt állította: a PNL törvényhozói megkísérelték megvesztegetni pártja honatyáit, hogy ne vegyenek részt a bizalmatlansági indítványról szóló másnapi parlamenti szavazáson.

A politikus akkor azt mondta, hang- és vidófelvételekkel tudja bizonyítani, hogy a PNL törvényhozói a dekoncentrált intézményeknél ígértek közhivatali tisztségeket az AUR-os képviselők és szenátorok családtagjainak, ha azok nem vesznek részt a bizalmatlansági indítványról döntő szavazáson. „Az AUR törvényhozói valamennyien ott lesznek az indítvány megszavazásakor. Nem vagyunk megvásárolhatók, nem vagyunk árulók” – jelentette ki Simion.

A párt vezetője azt is közölte: az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) tesznek panaszt a vesztegetést megkísérelő liberális párti politikusok ellen, a bizonyítékokat pedig nyilvánosságra fogják hozni. Simion még aznap közzétett a YouTube-csatornáján egy hangfelvételt, amelyen szerinte Cosmin Șandru PNL-es honatya győzködi Ciprian Titi Stoica AUR-os képviselőt, hogy ne vegyen részt a parlament plénumának ülésén. Simion közölte azt is, hogy a hangfelvételt eljuttatta a DNA-nak.

2021. október 14., 14:48 • utolsó módosítás: 2021. október 14., 15:37

https://kronikaonline.ro/belfold/tisztsegert-tartozkodas-bunvadi-eljarast-inditott-a-dna-egy-kormanyparti-honatya-ellen

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: