//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

A székely foci ünnepe: fiataljaink Angers-ben – Krónika

Szerda este egy igazi patinás arénában, az angers-i Raymon Kopa stadionban lépnek pályára az FK Csíkszereda legtöbb 19 éves fiataljai. Az UEFA Youth League visszavágója előtt Dusinszki Zoltán szakmai igazgatóval beszélgettünk a helyszínen.

• Fotó: Krónika

Az FK Csíkszereda stábjának néhány napra otthont adó négycsillagos szálloda konferenciaterméből közvetítettük a Krónika Live videópodcast e heti kiadását, ugyanis mi is elkísértük a székelyföldieket a franciaországi kiszállásra. Tettük ezt azért, amit Dusinszky Zoltán szakmai igazgató el is mondott a beszélgetés folyamán:

akármi is lesz szerda este az eredmény, ez a székely foci ünnepe, hiszen ilyen szinten még ificsapat nem vett részt Székelyföldről egy nemzetközi megmérettetésen.

Angers hosszú történelemmel rendelkező Loire-menti település, amelynek fociakadémiája is azért sokkal nagyobb tapasztalattal és rutinnal rendelkezik, így a beszélgetésben megpróbáltuk, amennyire lehetséges, összehasonlítani a két fociakadémiát. Az egyik legfontosabb különbség, amire Dusinszky Zoltán rávilágított, hogy míg Angers-be az egész országból csalogatják az ifjú tehetségeket, hogy aztán sokmillió eurós bevételekre tegyenek szert az átigazolásuk kapcsán, Csíkszeredában a székelyföldi, erdélyi magyar gyermekek számára teremtenek lehetőséget arra, hogy a labdarúgásban megtalálják akár az életpályájukat is, még ha ezek a karrier-lehetőségek nem is érnek fel egyelőre arra a szintre, amik Angers-ben adva vannak. Az FK-nál a legfőbb cél nem feltétlenül a sokmilliárd eurós üzletre való koncentrálás, hanem az, hogy egy erős magyar közösséget neveljenek ki a sportban is, mutatott rá többek között a szakmai igazgató.

A Krónika Live műsorát a Krónika Facebook-oldalán és Médiatér Youtube-csatornáján lehet visszanézni.

2021. október 19., 19:37

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/a-szekely-foci-unnepe-fiataljaink-angers-ben

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: