//
most olvassa...
Élő múlt/Securitate, Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, Felvidék/Szlovákia, Film/fotó, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kárpátalja/Ukrajna, Közösségi/kisebbségi jogok, Magyar szervezetek, magyar-magyar, Magyarokról, Művelődés, Nemzeti ünnepek, Politika, Régiók/autonómia, Történelem, XX. század

Sepsiszentgyörgyön mutatják be a Magyar Távirati Iroda 56 kép 56-ról című dokumentumfotó-válogatását – Krónika/MTI

Erdélyben először Sepsiszentgyörgyön mutatják be a Magyar Távirati Iroda (MTI) 56 kép 56-ról című dokumentumfotó-válogatását az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emblematikus képanyagából – közölte kedden a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi központja.

• Fotó: Jakab Mónika

A fotók a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Corvin közön át, a Parlament és Kilián György laktanya érintésével az Úri utcai érseki palota után egészen a parlamentig, a Bem-szobortól a Sztálin-szobor maradványáig kalauzolják a tisztelgő utókort a budapesti forradalmi események alakulása közepette.

A tárlaton megtekinthető képek Tóth László, Samai Antónia, Erich Lessing, Mező Sándor, Fényes Tamás, Munk Tamás, Bojár Sándor, Horling Róbert, Jármai Béla, Müller Lajos, Hollós Tibor, Petrovits László, Bartal Ferenc, Fehérvári Ferenc, Elek Emil, Farkas Tamás és ismeretlen fotósok munkái.

A válogatást a többezres archívumból Szebeni-Szabó Róbert fotográfus, az MTI hajdani munkatársa állította össze. A kiállítás szombaton nyílik meg a sepsiszentgyörgyi evangélikus-lutheránus templomban.

2021. október 19., 17:23 • utolsó módosítás: 2021. október 19., 17:31

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/sepsiszentgyorgyon-mutatjak-be-magyar-tavirati-iroda-56-kep-56-rol-cimu-dokumentumfoto-valogatasat

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: