//
most olvassa...
Politika

„Hazudott és a nyugdíjpénzt is elpókerezte” – Párttársai lemondásra szólítják Florin Cîțu PNL-elnököt – Krónika

Florin Cîțu lemondását kérik a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető politikusai, Raluca Turcan és Dan Motreanu. A liberális politikusok külön-külön hívták fel a figyelmet arra, hogy a párt elnökének nincs erkölcsi tartása, „letérdelve tárgyalt a PSD-vel”.

Raluca Turcan szerint Cîțu a nyugdíjpénzt is elpókerezte • Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

 

„Florin Cîțu mandátuma nem más, mint hazugságok, hibák és személyes játszmák sorozata” – mutatott rá Raluca Turcan. A PNL alelnöke párttársaihoz intézett levelében azt írta, hogy politikai vezetőként Cîțunak nincs már autoritása, és a PSD-vel való kormányalakítási tárgyalásokon is kudarcot vallott.

Turcan a News.ro által idézett kemény hangvételű levelében már-már „patológiás esetnek” minősíti a jelenlegi megbízott kormányfőt.

„Florin, azt hiszed, hogy senki nem jön rá a hazugságaidra? Abból, amit eddig a párt elnökeként mondtál, semmi nem volt igaz! Csak egy sor hazugság! És nem csak hazugság, hanem a felelősség teljes hiánya”

– idézi a levelet a Digi24. A megbízott munkaügyi miniszter szerint Cîțu „még a nyugdíjakra szánt pénzt is eljátszaná pókeren”.

Rámutatott: hónapok óta figyelmezteti felettesét, hogy november 26-ától nem lesz pénz a nyugdíjak kifizetésére, mivel az felhasználta a költségvetés-kiegészítésre, hogy „jól mutassanak a számok a Facebookon”.

Fogytán a munkaügyi tárca pénze, a hónap végére nyugdíjakra és gyerekpénzre sem marad egy kiszivárgott dokumentum szerint

 

A PNL egyik ellenzéki figurájának számító Dan Motreanu Facebook-bejegyzésben hívja fel a figyelmet arra, hogy két hónappal ezelőtti megválasztásakor Florin Cîțu még határozottan a PSD ellen foglalt állást.

Elvtelen és erkölcstelen, hogy valaki ilyen rövid idő alatt ekkora pálfordulásra képes, írja a jelenleg európai parlamenti képviselőként tevékenykedő Motreanu, aki szerint a szeptemberi kongresszuson sokan épp a PSD-ellenessége miatt szavaztak Cîțura.

2021. november 22., 14:22 • utolsó módosítás: 2021. november 22., 15:50

https://kronikaonline.ro/belfold/bleterdelve-targyalt-a-psd-velr-n-a-pnl-elnoki-tisztsegebol-is-lemondatnak-ciut

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: