//
most olvassa...
Politika

Cioloş: a PNL egy része „a PSD karjaiba omlott” – Maszol/Agerpres

Elutasította csütörtökön a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azokat a vádakat, miszerint az USR felelős a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti koalíció létrejöttéért, mert nem tanúsított nagyobb rugalmasságot.

A parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Dacian Cioloş kifejtette: pártja megtehette volna, hogy tétlenül szemléli, amint sorra „kihajítják az ablakon” a minisztereit, a PNL pedig „a kukába dobja a reformokat, és közpénzeket osztogat a polgármestereinek”, de az USR tagjai nem ezért léptek be a politikába.

Hozzátette: a PNL egy része „a PSD karjaiba omlott”, és szeptember óta nem volt hajlandó tárgyalni az USR-vel. Felidézte, hogy a korábbi koalíció felbomlása után járt a liberálisok bukaresti székházában, de senki nem akart vele szóba állni, majd Nicolae Ciucă úgy ült le vele egyeztetni, hogy nem volt felhatalmazása a koalíció helyreállítására.

Dacian Cioloş sajtótájékoztatóján együttműködésre szólította azokat a politikai erőket, amelyek hozzá szeretnének járulni a „reformellenes koalíció valódi liberális alternatívájának” létrejöttéhez. „Az általunk javasolt alternatíva az emberek és nem a cinkostársak jólétét tekinti prioritásnak” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, miszerint az USR együtt kíván-e működni Ludovic Orban volt liberális pártelnök csoportosulásával, Cioloş azt válaszolta, hogy előbb meg szeretné ismerni Orbanék szándékait és célkitűzéseit. Hozzátette: szerinte a PNL más tagjai is ellenzik a PSD-vel kötött koalíciót, és a későbbiekben derül majd ki, hogy ők milyen irányba tartanak majd.

Az USR elnöke kifejtette azt is: szerinte a PNL, az RMDSZ és Klaus Iohannis nem érdekelt a reformok megvalósításában és az ország modernizálásában. „Jobban érzik magukat a PSD karjaiban. Tökéletes partnert találtak maguknak a valódi céljaik eléréshez” – fogalmazott Cioloş.

2021. november 25., 20:29

https://maszol.ro/belfold/Ciolos-a-PNL-egy-resze-a-PSD-karjaiba-omlott

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: