//
most olvassa...
Politika

Magyarázkodásra kényszerült a csíki polgármester, amiért piros-sárga-kék lett egy épület december 1-jén – Transindex

Nem igazán tetszett a csíkszeredai lakosoknak, hogy a székelyföldi és döntő többségében magyarok lakta megyeközpontban fényfestéssel piros-sárga-kékre színezték a szakszervezetek házát december 1-je alkalmából.

Főleg a közösségi médiában többen is szóvá tették a dolgot, de a székelyföldi sajtóban is elhangzott a múltidéző: bezzeg Ráduly idejében minden jobb volt – hisz Románia nemzeti ünnepén az egykori csíki polgármester bezzeg figyelmen kívül hagyta a közösség kisebbségét, a csíkszeredai románokat.

Korodi Attila polgármester ezzel szemben a Prefektusi Hivatal kérésének tett eleget, amiért utólag „több jelzés is érkezett” hozzá. Ő azonban úgy gondolja: “Csíkszeredában egy közösség vagyunk. És ennek a közösségnek román anyanyelvű tagjai is vannak. Intézményként, városházaként a román állam ünnepén meg kell adnunk a tiszteletet. Ez a tisztelet nem egyenlő az elfogadással, és soha nem szabad egyenlő legyen a feladással!” Ugyanakkor felsorolta, hogy hány esetben történt meg a piros-fehér-zöld színek használata a magyar nemzeti ünnepek alkalmából.

A polgármester részletes indoklása itt olvasható el teljes terjedelmében:

(hírszerk.)

2021. december 2., 14:14, utolsó frissítés: 14:21

https://itthon.transindex.ro/?hir=66221&magyarazkodasra_kenyszerult_a_csiki_polgarmester_amiert_pirossargakek_lett_egy_epulet_december_1jen

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: