//
most olvassa...
Emberi jogok, EU, Európai Bizottság, Európai Parlament, Gazdaság, Külpolitika, Kormányzás, NATO/fegyveres ügyek, Politika

Verés vagy jó szó? – Székely Hírmondó

Kína, Oroszország, Fehéroroszország demokráciák? Hát, amennyire a nechezol is kávé, de azért egy Segafredo eszpresszótól távol van.

Most hagyjuk a fiókban a New York Times jelentését, miszerint az USA hat év alatt nem „csak” 1600 ártatlan civilt (annyit ismert be), hanem annak többszörösét gyilkolt le dróntámadásokban Kabultól Damaszkuszig, és értékeljük a Nyugat aggódását az emberi jogok megsértése miatt. (Duvalier, Pinochet, Somoza nem zavarta őket, de ez másik jegyzet témája lehet).

Ezért van embargó, szankciók, diplomaták kiutasítása, gazdasági nyomás – magyarán a rakoncátlanok kiéheztetése. A nukleáris háborúval való fenyegetés ráadás. Az eredmény? A három nagy ellenség még csavar egyet a srófon, kukoricára térdepelteti az ellenzéket. Megéri?

Németország nem termelte volna ki a hitleri szörnyeteget, ha a világháború győztesei nem tiporják lábbal méltóságát.

Láttam egy kisfilmet a múlt század harmincas éveiből – Kína hétköznapjai. Elnézést a hasonlatért, de csak így mondhatom, állatokként tengődő embertömegek, ruhának nem nevezhető rongyokba burkolt élőhalott, aszott, töpörödött férfiak és nők a legprimitívebb munkát végezve, míg összeesnek. Gondolunk arra, hogy azok a kínaiak egy tányér ételt kívántak, nem harminc nagyszájú pártot és LMBTQ… stb. jogokat, és hogy a mostani helyzetük nagyobb előrelépés, mint amit Amerika kétszáz év alatt tett meg a rabszolgaságtól Bidenig?

Fenyegetéssel, veréssel még senkiből jobb embert nem faragtak. Országot akkor hogyan lehetne? A körbevett fenevad annál inkább rúgkapál, mar és marcangol.

A Bibliában van egy történet (2 Kir. 6. fej.). Az arámok (őskori szírek) minduntalan rabló hadjáratokat terveztek az észak-izraeli országrész ellen, de Elizeus próféta mindig figyelmeztetett: itt és itt várható támadás, úgyhogy a helybéliek felkészülten várták az agresszorokat. Az arám király elit kommandót küldött Elizeus elfogására, de Isten zavart keltett azok fejében, nem ismerték fel a prófétát, mi több, Elizeus elvezette őket a fővárosba, a királya elé. Az megörvendett: öljem őket halomra? A próféta jobb tanácsot adott: vendégelje meg azokat, akik az életére törtek, és így bocsássa el a társaságot. Ezután megszűnt, legalábbis egy jó időre, a szír veszély.

Nem lehetne ezt a módszert megpróbálni?

Zubreczky Antal

2021. december 22., 00:18

Verés vagy jó szó?

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: