//
most olvassa...
Kárpát-medencei körkép, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Kormányzás, Magyar szervezetek, magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika

Bangónét kizárták – tényleg a hazudozás volt az ok? – Székely Hírmondó

Schiffer András az Orbán kormány következetes antiglobalista, felvállaltan baloldali elkötelezettségű bírálója volt 2010 óta. Kritikáját sokszor a jobboldaliak is magukénak érezhették, ha mélyen magukba néztek. Ehhez képest épp Schiffer fogalmazza meg sok esetben a legkeményebb, legkíméletlenebb s nem mellesleg legigazabb gondolatokat az ellenzékről is. Egy ízben kifejtette, hogy ahogy elnézi őket, nem az jut eszébe, hogy milyen eszmeiséget képviselnek, hanem hogy miként ülhetnek egyáltalán a parlamenti patkóban.

Szomorú, de való: a pufajkás Horn, a nemzetstratégiai kérdésekben szemrebbenés nélkül hazudó Kovács László egyfajta szakmai és intellektuális minőséget képviselt Szabó Tímeához, Vadai Ágneshez, Varjú Lászlóhoz, Tordai Bencéhez, Gréczy Zsolthoz vagy akár a taktikai okokból előtérbe tolt Márky-Zay Péterhez képest. E díszes társaságon belül, ha a szellemi és morális mélypontot kellene kijelölni, tárgyilagos szemlélő alighanem Bangóné Borbély Ildikóra adná a voksát.

Bangónéra, akit pártja, az MSZP a minap kizárt, mivel hazudott nemlétező közgazdász diplomájáról. Nehéz elhinni, hogy ennyi lett volna a probléma vele, hiszen hasonló lelepleződések nem jártak eddig ennyire gyors és drasztikus következménnyel.

Inkább arra gyanakodhatunk, hogy a Fidesz-szavazókat, azaz több millió választópolgárt lepatkányozó, a helyesírással hadilábon álló, primitív, útszéli stílusú Bangóné nekik is kényelmetlen volt, s most inkább ürügyet találtak kizárására.

Az is meghúzódhat a lépés mögött, amit a világhálón mém formában olvashattunk: „sok az eszkimó, kevés a fóka”. Az ellenzéknek a 199 parlamenti hely közül 80-90 elnyerésére van reális esélye, miközben legalább háromszor ennyi politikus dédelget képviselői álmokat.

Az MSZP parlamenti mandátumának visszaadására is felszólította Bangónét, de minden bizonnyal hiába. Még két év fél hónapig rombolhatja a magyar parlamentarizmus presztízsét, utána vélhetően annyit sem fogunk felőle hallani, mint Dávid Ibolyáról 2010 után. Egy biztos: a kettős állampolgárságról szóló 2004-es népszavazás határon kívül rekedt nemzettársak ellen uszító kampányának plakátarca aligha fog bárkinek is hiányozni a gúnyhatáron innen és túl.

Borbély Zsolt Attila

2022. január 25., 00:09

Bangónét kizárták – tényleg a hazudozás volt az ok?

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: