//
most olvassa...
Cotroceni, EU, Európai Parlament, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Külpolitika, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Pártok, Politika, Régiók/autonómia

Átfestené a valóságot Simion: hazudott az AUR elnöke! – Nethuszár

Simion ugyanis tagadja, hogy kidobták volna a rendezvénynek otthon adó hotelből, miközben ezt maga a házigazda, a szervező VOX párt képviselője is elmondta a nyilvánosság előtt. Simion szerint több találkozója is volt a VOX, illetve a lengyelek képviselőivel, ebből egy valami biztos, hogy igaz, a VOX képviselőivel valóban találkozott, ekkor szólalkoztak össze és dobták ki az AUR elnökét a hotelből.

George Simion korábban egy sor Twitter-bejegyzésben próbálta fényezni pártját és önmagát, amelyekben azt állította, hogy Romániát képviseli a madridi konferencián, csakhogy ezt a konferencia szóvivője is cáfolta, világossá téve, hogy Romániából csak a PNTCD kapott meghívást, azaz a Kereszténydemokrata Parasztpárt képviselője.

Simionnak annyit sikerült elérnie, hogy készíthetett egy közös szelfit az említett szóvivővel, Jorge Buxadéval, majd ezt azzal a szöveggel posztolta a Twitterre, hogy együtt írtak alá egy közös nyilatkozatot Európa jövőjéről. Nos, ugyanez a szóvivő volt, aki később világossá tette, hogy Simionék nem kaptak meghívót a konferenciára – csakhogy kibogozzuk a nem túl bonyolult csomót. Mi több, Buxadé azt is elmondta, hogy Simion nem írta alá a közös nyilatkozatot, a spanyolokat egyébként kissé sokkolta ez a viselkedés, mint mondták, politikai történelmükben ez az első eset, hogy ilyen történik.

Simion Twitter-bejegyzése: azzal dicsekszik, hogy aláírta a nyilatkozatot

A G4Media megkérdezte a Fidesz képviselőit is,

akik szintén megerősítették: George Simion nem kapott meghívót a konferenciára és nem is írta alá a közös nyilatkozatot:

„A körülményekről a szervező VOX párt képviselőit kéne megkérdezni, de egy dolog biztos: nem voltak meghívva (Az AUR képviselői – fordító megjegyzése) ebből következően nem is írhatták alá a nyilatkozatot”

öntött tiszta vizet a pohárba Ádám Samu Balázs, a Fidesz nemzetközi ügyekért felelős titkára.

Jorge Buxadé, a konferencia szóvivőjének bejegyzése a Twitteren: „Romániából csak a Kereszténydemokrata Parasztpárt kapott meghívót”

 

George Simion egyébként egyik ilyen Twitter-bejegyzésében, amelyben azzal hősködött, hogy ő fontos szereplő lenne Madridban, azt is elárulta, hogy február közepére Bukarestbe hívná a szuveranista pártokat egy találkozóra, de az összes szereplő leszögezte, hogy ez marhaság, ők márpedig biztos nem mennek. A G4Media újságírója, Dan Tăpălagă az interjú közben megpróbált rámutatni, hogy ez bizony hazugság, hiszen egyet állít a Twitter-bejegyzéseiben és más történt a valóságban, de Simion nem jött zavarba, olyan választ adott, amitől még mi is hátrahőköltünk egy kicsit:

„A Twitter korlátozza a bejegyzések karaktereinek számát”

Igen, ezt mondta!

Amikor a riporter is visszakérdez, hogy bocsánat  – de ezt mégis hogy -, akkor a kollegáira próbálja terelni a gyanút, mondván, hogy nem ő posztolta azokat, hanem a stábja. Ettől függetlenül, továbbra is a román politika költői kérdéseinek nem elhanyagolható mennyiségét szaporítja az, hogy mégis: ha nem volt meghívva, akkor miért posztolta akár ő, akár stábja, hogy meghívták, miért posztolta, hogy részt vesz azon, amikor nem vett részt, miért posztolta, hogy aláírta a nyilatkozatot, ami nem történt meg?

Azért Simion sem semmi

– szóval, a csávó már nem egyszerűen hazudozik, hanem egy párhuzamos valóságot épített fel magának, és ebben a világban neki van igaza. Mindenesetre erős lehet a cucc, amit tol, érdekelne az összetétele, de a történetnek a következtetései viszonylag egyszerűek, álljanak itt pontokba szedve:

  1. Simion nem találkozott Orbán Viktorral – több ellenzéki érzelmű kommentelő és hírportál is megpendítette, hogy a magyarellenes George Simion és Orbán Viktor találkozni fognak Madridban, ez nem történt meg! Plusz egy: az egész üggyel kapcsolatban mindeddig csak a G4Media zsurnalisztája, Dan Tăpălagă kereste meg a Fideszt…
  2. Soha nem is volt szó arról, hogy találkozni fognak – abból, hogy az AUR elnöke még csak meghívót sem kapott a konferenciára (majd ki is dobták a rendezvény helyszínéről) egyértelműen következik, hogy soha nem is volt szó arról, hogy a magyar miniszterelnök bármilyen formában találkozna Simionnal.
  3. Simionékra nem kíváncsi az európai szuveranista politikai tábor (sem) – divat ezt az európai politikai irányzatot szélsőségesnek becézni, bár ez fényévekre van a valóságtól, az mindenesetre világossá vált, hogy az AUR-féle olcsó, Tesco-gazdaságos nackóságra már nem kíváncsiak. Ha épp szigorúan a politikai tőke szempontjából nézzük, akkor azt is mondhatni: az európai szuveranisták elutasították a második legnagyobb román párt közeledését, csak azért, mert az illetők nem szalonképesek. Itthon meg a liberális USR velük közösen nyújtott be bizalmatlansági indítványt, hogy megbuktassa az aktuális kormányt, a saga vége az lett, hogy visszajött kormányra a PSD!
  4. Simion és az AUR számára ez még sokba kerülhet: saját táboruk előtt égtek be, de brutálisan, viszont ennek ellenkezője is előfordulhat, megerősödik bennük az „egyedül a világ ellen” attitűd, és az eddigieknél is radikálisabbak lesznek.
  5. ami a 4. pont ellentéte: az AUR meg se parittyázza, hogy mi történt Madridban – gyűjtöttek pár ezer aláírást Iohannis ellen a spanyol fővárosban, mennek tovább európai körútjukon, itthon emelkedik népszerűségük és hamarosan találnak ők olyan témát, amivel saját szavazóik agyában felülírják a spanyolországi eseményeket. Akár még mi, magyarok is terítékre kerülhetünk, a Șoșoacă-Simion járványtagadó páros erdélyi magyar rajongóin pedig ismét kiüthet a kognitív disszonancia.
  6. TANULSÁG: a spanyol VOX úgy járt el, ahogy rendezőként el kell járnia. A spanyol rendőrség úgy járt el, ahogy egy rendőrségnek el kell járnia. Az itthoni liberálisoknak, akik meg-meg tudnak ijedni az AUR-tól csak annyit tudunk mondani: a jó példa adott, lehet követni!

Eddig is lehetett volna,

például az úzvölgyi magyar katonai temető elrablásának idején határozottan és egységesen fellépni ellenük, úgy a jog eszközeivel, mint a sajtóban, (és nem engedni, hogy lassan mitikus helyszínné váljon számukra Úzvölgye, ahogy az megtörtént! – lásd a kapcsolódó anyagokat) a csendőrség akkor is felléphetett volna ellenük, amikor a járványügyi szabályok nyílt megsértésével szerveztek tüntetéseket, egyes helyeken pedig a kórházak előtt megállva skandálták az orvosoknak, hogy „gyilkosok”, és akkor talán nem jutunk oda, hogy később az AUR hívei minden különösebb rendőri-csendőri ellenállás nélkül törik be a parlament kapuját, kis híján az épületbe is betörve, de a csendőrség ekkor sem tett semmit, nehogy olajat öntsön a tűzre, akkor is fel lehetett és fel kellett volna lépni ellenük, amikor a temesvári városházán dorbézoltak, kisebb lincshangulatot alakítottak ki maguk körül, és a sor végén ott van Iohannis mamlasz vigyora, aki azért engedte el a zöld igazolvány kötelező bevezetését Európa egyik legalacsonyabban átoltott országában, mert attól FÉLT, hogy az AUR majd kiviszi az embereket az utcára.

A fejétől bűzlik a hal, ha az államfő kesztyűs kézzel bánik velük, akkor ezt a példát követi majd az egész államigazgatás, mert nekik sem hiányzik, hogy az aranyemberek ellepjék irodáikat, az államfő példáját követik majd a rendőrök is, és így süllyedünk egyre mélyebbre, amely csak az AUR-nak kedvez, ugyanis a szélsőségesek ellen egyetlen hasznos és mindig működő gyógyír van: a jó kormányzás!

A többi smafu, politikai közhelyekkel való dobálózás a sajtóban nem segít, a hangzatos elítélő nyilatkozatok kontraproduktívak, de ennek felismeréséhez kéne egy kis szellemi bátorság, annak belátása, hogy a világ nemcsak fekete és fehér, és sok olyan helyzet van az életben, amikor emberek milliói jogosan érezhetik (érezhetik, értsd: nem a racionalitásból fakadó magaviselet), hogy az AUR-nak igaza van, amikor kimond vagy megtesz olyan dolgokat, amelyekről mi is tudjuk, hogy ez csak tüneti kezelés, demagógia, uszítás, amely az eredeti problémát csak súlyosbítja. Ezt viszont nem arrogáns, az összes aranyszavazót lenéző stílusban kéne közölni, ugyanis a tömegek az AUR-tól pontosan azt várják el, amit kapnak. Az értelmiségtől pedig ennél többet: tőlük a jó kormányzást várják el, csakhogy sajnos, ahogy maga Iohannis államfő fogalmazott: Románia egy bukott állam.

Na, ezt a bajt kéne orvosolni…

Ghonzó

Forrás: G4Media

Kapcsolódó anyagok:

Ceausescu parancsát teljesítik az úzvölgyi temető elrománosításával?

Az úzvölgyi provokátorok I.rész: sötét figura a múltból

Az úzvölgyi provokátorok II. rész: alig észrevehetően, de megjelenik a titkosszolgálati szál

A helyzet fokozódik: beletenyereltek az oroszok a román-magyar viszonyba, Erdély felvonulási tereppé válik?

Úzvölgyi halottak: hétből három román nemzetiségű katona nem a román seregben szolgált

Neverending-story: Hargita és Bákó megye nem tudott megegyezni az úzvölgyi katonai temetőt is érintő határvitában, indulhat a per

Marosvásárhelyen az úzvölgyi román huligánok vezére – élő videó

És tényleg sikerült nekik: lazán emlékeztek a szélsőséges magyargyűlölők az úzvölgyi temetőben

Bukaresti járványvédelem: balhéztak az úzvölgyi huligánok, ismét megússzák

Nesze jogállam: nem történt bűncselekmény az úzvölgyi temetőnél az ügyészség szerint!

Tízezer székely készül Úzvölgyébe

Üzent a magyaroknak az úzvölgyi temetőrablók vezére

“Magyarország szopjon f…t” – újabb szoborrongálás Erdélyben

Ghonzó: visszajött a sötét középkor – “az orvosok gyilkosok”

Balkáni eldorádó: prostikat futtatott az AUR egyik politikusa

Aranykor: a temesvári forradalmárokba lövető tábornok lesz az AUR képviselője

Úzvölgye, Békás-szoros, Marosvásárhely – csak térdelünk, és nyeljük a majonézt!?

Úzvölgye után itt a második csapás: Neamt megyének ítélték a Békás-szorost

Úzvölgye: kitüntették a temetőt megtámadó huligánokat

Egy SS-rajongó dák nackó leletei az Úzvölgyében – még a sajátjai sem hisznek neki

Jönnek! Ismét Úzvölgyébe készül a román nackóosztag, fáklyás felvonulást szerveznek

Járványkezelési ismétlés: Iohannis megfutamodott az AUR elől

Csillogó jövőnk: az AUR maga alá gyűri Romániát

Apa, kezdődik: az AUR-tüntetők betörtek a parlament udvarára (VIDEÓ)

Miért lett olyan népszerű az AUR? Bocs, de már ezt is mondtuk, csak nem figyeltetek…

Kezicsókolom: Az AUR immár Románia MÁSODIK legerősebb pártja!

(Nethuszár)

2022. 02. 04. 13:34:31

Átfestené a valóságot Simion: hazudott az AUR elnöke!

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: