//
most olvassa...
EU, Európai Parlament, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Pártok, Politika

Simion Madridban: visszapattant Orbánról, csendőrök vitték el – Nethuszár

Mielőtt az országosan ismert G4Media, mint exkluzív hírt megszellőztette volna, a Tomis News közölte részletesen Simion madridi kalandjait, utóbbi címében ki is emeli, hogy Simion számára megtiltották, hogy Orbán Viktornak egyáltalán a közelébe menjen.

Mi is történt Madridban?

A szuveranista politikai erők találkozásán vettek részt különböző európai pártok és politikusok. Magyarországról Orbán Viktor miniszterelnök tette tiszteletét, Romániát pedig HIVATALOSAN a PNTCD, azaz a Kereszténydemokrata Parasztpárt képviselte, amely ugyan egykor még kormányon is volt, ma már nem képvisel jelentős politikai erőt Romániában, viszont olyan politikusok emléke kötődik hozzájuk, mint például az általunk is tisztelt, kommunisták börtöneit megjárt Corneliu Coposu. Hogy még jobban értsük, mennyire valóságtól elrugaszkodott volt már akkor is a szuveranista konferencián való részvétel miatt Orbán Viktor torkának ugrani, tegyük hozzá azt is, hogy a házigazda, szervező, a spanyol VOX nevű párt, akik korábban részben azért hagyták ott a spanyol Néppártot, mert nem értettek egyet azzal, hogy az akkori kormányfő nem számolt el és le az ETA nevű baszk terrorszervezettel. A VOX 10,29 százalékot szerzett a legutóbbi választásokon és 25 képviselőjük ül a spanyol parlamentben, szóval, lehet itt szélsőségezni meg egyebek, csak nincs sok értelme.

FRISSÍTÉS: Az ügy folytatása – Simion még korábbi Twitter-bejegyzéseit is letagadná,
de már késő – hazudott!

Persze, akik nem szeretik Orbán Viktort, azok könnyen felülhettek Simionnak, ugyanis január 27-én, csütörtökön, még úgy nyilatkozott egy romániai tévének, hogy másnap Madridba utazik, ahol „Orbán Viktorral fog tárgyalni”. Aztán ebből lett egy kis hárábáburá, ugyanis a Viktor-ellenes kommentelők széles rétegei érezték szükségesnek azt, hogy kiírják magukból érzéseiket, viszont senki nem kérdezte meg Magyarország miniszterelnökét arról, hogy egyáltalán tud erről a Simion-gyerekről valamit, tényleg fognak tárgyalni. Valószínűleg eléggé vicces választ kaptak volna, de ezt már sosem fogjuk megtudni, viszont széles rétegek vették készpénznek, hogy lám-lám, Orbán Viktor és George Simion, jaj-jaj, és íme-íme stb. – csak aztán jött a csúnya valóság és ismét pofán vágta a wishfull thinking agyszappanmárkát használókat.

Jöjjenek a pikáns részletek:

Tény: George Simion úgy ment el Madridba, hogy erre a konferenciára mégcsak meg sem hívták. Mindezt maga a rendezvény szóvivője, Jorge Buxadé is egyértelművé tette egy Twitter-bejegyzésben.

Simion viszont szállást is úgy választott magának, hogy az közel legyen a VP Plaza Espagna Design szállodához, ahol a konferenciát tartották, itt volt elszállásolva a magyar küldöttség is, köztük Orbán Viktor. George Simion pénteken, január 28-án próbált meg először Orbán Viktor közelébe férkőzni, bár célszerűbb lenne úgy fogalmazni, hogy ekkor próbált meg először egyáltalán bejutni arra a konferenciára, ahova őt szerinte meghívták vagy valami hasonló. Nos, a comical errorban végződő küldetése során a szálloda recepciójánál tovább nem jutott, nemhogy Orbán Viktor közelébe, a magyar küldöttség egyébként sem bízott semmit a véletlenre, a 17. és 21. emeletek között senki nem mászkálhatott, csak azok, akiknek volt meghívója a konferenciára.

Simion barátunk azonban nem az az ember, aki könnyen feladja! Aznap még találkozott az AUR madridi szervezetével (igen, van ilyen is, itt szerintem párszázezer aláírás összegyűlt Iohannis ellen, jó lesz figyelni, de erről már szóltam!) másnap visszatért a comical error helyszínére, a szálloda halljában összevitatkozott néhány VOX-os képviselővel, majd a szálloda egyik alkalmazottjának elege lett Simion idegbeteg viselkedéséből, így kihívta a csendőrséget, akik előbb felszólították az AUR elnökét, hogy hagyja el a hotel területét, majd, miután ennek nem engedelmeskedett, a zsaruk elvitték, bónuszként kapott egy 3.000 eurós büntetést is.

A legjobbat a végére hagytam:

Az alkalmazott, aki kihívta a zsarukat Caracalból származik, azaz: echte román! Nem mintha ez annyira számítana, de célszerűnek tartottam megjegyezni, hogy nem is egy álruhás, spanyolul magyar akcentussal beszélő Bayer Zsolt intézte ezt, hanem egy derék román ember, akinek ezúton is köszönjük, hogy sikerült megüzennie a világnak: Romániában nemcsak AUR-szimpatizánsok laknak! A liberális, AUR-tól újabban be-be fosogató politikai erőknek pedig üzenjük: lehet példát venni a spanyoloktól, például be lehetne vetni a román csendőrséget akkor is, amikor Simionék a Parlament épületét ostromolják, bilincsben kéne őket elvinni akkor, amikor a temesvári Polgármesteri Hivatalba törnek be és nyíltan fenyegetik Dominic Fritz polgármestert stb. És nem, nem kéne velük közösen bizalmatlansági indítványokat benyújtani a parlamentben, ha értitek mire gondolok…

Forrás: G4MediaTomis News

Borítókép: a csendőrök letartóztatják George Simion egy bukaresti tüntetésen, 2017-ben. Kép forrása: Agora MD

(Nethuszár)

2022. 02. 03. 17:49:12

Simion Madridban: visszapattant Orbánról, csendőrök vitték el

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: