//
most olvassa...
Politika

Az AUR és támogatói holdudvara: magyar az egyik tanácsadó – Nethuszár

A három nevet, akik tiszteltdíj nélkül látják el a tanácsadói munkát az AUR-on belül maga George Simion társelnök árulta el – a következő személyekről van szó: Anton Pisaroglu, Adrian Thies és Péter Imre. Hogy kik ők, és miként kötődnek ahhoz a velejéig korrupt rendszerhez, amelyet Simionék épp leváltani, megjavítani igyekeznek, azt alább ismertetjük.

Anton Pisaroglu, a külügyes

Anton Pisaroglu a G4Mediának nyilatkozva beismerte, hogy közte és az AUR között létezik együttműködés, ennek természetéről szólva pedig úgy fogalmazott: „külpolitikai téren (segítek – szerk. megjegyz.) a Brüsszellel, Izraellel és az USA-val történő kapcsolattartásban ” – ismerte be Pisaroglu a G4Media riporterének, aki azt is megkérdezte, lehetséges-e, hogy az AUR listáján induljon az EP-választásokon, amit a tanácsadó nem zárt ki, de úgy fogalmazott: nem biztos, hogy az AUR listáján teszi majd ezt…

Hogy honnan ismerhetjük Pisaroglut? Hát, ő volt Románia első miniszterelnök-asszonyának, Dancilanak a tiszteletbeli tanácsadója nemzetközi kapcsolatok ügyekben. Az azóta eltelt idő fényében és az események ismeretében tegyük hozzá: nem valószínű, hogy túl sikeres tanácsokat osztott volna, Dancila eltűnt a román politika süllyesztőjében, nemzetközi színtéren pedig soha nem is számított valakinek.

Pisaroglu ugyanakkor nem csak politikai szálon kötődik a kormányokon átívelő maffiaállam rendszeréhez. Ő volt ugyanis Frank Timis biztonsági főnöke. Arról a Frank Timisről van szó, aki Romániába hozta az RMGC-t, a verespataki aranybányát leindítani óhajtó céget, az üzletnek tulajdonképp ő az egyik alapítója. Frank Timis neve akkor vált igazán ismertté, amikor a Pandora Papers irataiból kiderült: nemcsak a verespataki bánya körül legyeskedett ügyesen, hanem koncessziói révén Románia területének NÉGY százaléka felett rendelkezik, úgyhogy az ingatlantulajdon-mágnás fogalma kissé új értelmet nyert Timis bátyánk lényében. Frank Timis ugyanakkor különböző afrikai gázlelőhelyekkel kapcsolatos gyanús üzletei miatt is érdekes figura lehet, bár őt ez nagyon nem érdekelheti, mert 1,34 milliárd eurós vagyonával elég gazdag ahhoz, hogy megvásárolja a hallgatást.

Neked is úgy tűnik, hogy azaz 1,4 milliárd nem túl sok, legalábbis hallottál már nagyobb vagyonokról is? Nos, ez lehet, hogy így van, de akkor azt még nem tettem hozzá, hogy egy homályos energetikai ügyletből kifolyólag, amelynek szálai Szenegálba vezetnek (óó, Afrika!) a British Petroleum megállapodott Frank Timissel, hogy 12 milliárd dollárt fizet neki az üzletért. Az esetről bővebben a BBC-n olvashatsz, mert van az, amikor Románia is bekerül a nemzetközi hírekbe. Frank Timist a román sajtó előszeretettel emlegeti „félelmetes” üzletemberként, lévén tagja annak a politikusokból és üzletemberekből álló informális társaságnak, amit csak Monaco Csoportnak neveznek.  (A Monaco Csoport ezer szállal kötődik az egykori Szekuritátéhoz, a csoportot pedig az azóta bujkáló egykori SRI-s kémfőnök, Florin Codlea kezdte el újjászervezni)

Nem, Pisaroglu nem a szenegáli üzletek idén védte Frank Timist, hanem a Burkina Fasoban (óóó, Afrika) folyatott tárgyalásai idején, ahol ugyancsak altalajkincsek megszerzése volt a nagy cél, kíváncsian várjuk, mikor kapja meg következő 12 milliárd dolláros csekkjét az AUR tanácsadójának egykori főnöke.

És itt még nincs vége:

Pisaroglu üzlettársa annak az Alain Blaine Stone nevű úriembernek, aki az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NSA) volt a szakértője, mielőtt úgy döntött volna, hogy magánzóként szolgáltatásaival nagyobbat tud kaszálni a kémpiacon, de Pisaroglu egy cégben szerepel az oroszországi politikai projektekhez politikai tanácsokat nyújtó Marshall Comins-al IS.

Alaine Baline Stone jó barátja és egykori üzlettársa annak a Elliot Broidynak, aki a Donald Trump elnöki beiktató ceremóniáját szervező bizottságnak volt az alelnöke, így már nem csoda, hogy sikeresen kilobbizta az amerikai republikánusoknál, hogy Donald Trump elnökké választása után tartott ceremónián fogadja Liviu Dragneat, az akkori kormánypárt, a PSD elnökét. És mivel hálálta meg figyelmességet Pisoglarunak és csapatának Liviu Dragnea? Homályos bukaresti ingatlanügyektől a pénzmosásig minden összejön, bővebben elolvashatjátok a sztorit a Profit.ro-n, de a Nethuszár is visszatér majd a témára.

Legyen annyi elég, hogy az amerikai intelligens szervízek munkatársai által felügyelt cégekben, az azokhoz köthető ügyletekben még feltűnik a küzdősportok egykori amerikai bajnoka, Jeff Monson, aki ezer szállal kötődik az Orosz Kommunista Párthoz (!!!), olyannyira, hogy külön műsora volt a Russia Today-en, ha ez nem lenne elég, akkor azt is tegyük hozzá, hogy megválasztották helyi képviselőnek a Krasznagnorszki önkormányzatba, igen, jól olvasod, az amerikai állampolgárt, aki egy cégben utazik a szintén amerikai állampolgár egykori NSA-s barátjával, aki a kampányát is irányíthatta Oroszországban! (Csak nekem tűnik úgy, hogy ez nem kicsit watta fukk?)

Kampányát tehát Marshall Comins irányította, aki igencsak jól ismerhette az orosz közeget, elvégre amerikai állampolgárként és egykori titkosszolgálati munkatársként Oroszország legnagyobb kőolajfinomítójának telepén dolgozottmunkatársa volt az egyik legnagyobb ukrán gázüzletekkel foglalkozó cégnek is, ahol az is elképzelhető, hogy összecimbizett Biden elnök fiával, elvégre ő is gázban utazott, Kijev pedig kis híján bíróság elé állította, de érdekes módon Biden elnök telefonja után a nyomozást vezető ügyészt kirúgták. Hát, mit csináljunk, így megy ez arrafelé…, ööö, hol is?

Amerikában? Ukrajnában? Oroszországban? Romániában?

De hagyjuk most az aktuálpolitikai áthallásokat, jöjjön a következő delikvensünk, aki szintén ingyen oszt tanácsokat az AUR-nak, aki ugyan nem izgalmas, de legalább bosszantó, hogy aztán a végére hagyjuk a tortáról a cseresznyét, a mi Péter Imrénket.

Bővebben lásd még: Biden-fia romániai üzleteiBiden segít fiának Ukrajnábana Trump-Biden háború elérte RomániátSzekus „üzletembert” védenek a britek.

Adrian Thiess, az imprészár

Adrian Ragnar Thiess – igen, így hívják az AUR-nak azt a tanácsadóját, aki a párt elnökválasztási kampányára készíti majd fel azt a jelöltet, aki reményeik szerint leváltja Iohannist. Thiessnek kb. kismillió cége volt már Romániában, ezek nagy részét törölni kellett, mert csődbe mentek, vagy valami hasonló, de főhősünket leginkább onnan ismerhetjük, hogy ő akarta eladni a bukaresti Dinamo fociklubot.

Ja, George Simion is a lelátokról érkezik, az úzvölgyi temetőattak idején is elég sok focihuligán tette tiszteletlenségét a magyar katonai temetőben, ahogy a 2018 augusztus tömegoszlatást is nagy részben ők provokálták ki, illetve a román sajtó többször is kiderítette, hogy a 2020-at megelőző PSD-s kormányok idején nemegyszer pénzelték a párthoz köthető emberek, vagy maguk a párthoz köthető klubtulajdonosok ezeket a focihuligánokat, hogy balhéikkal lejárassák az akkoriban egész Romániát megmozgató tüntetéseket (#rezist #coruptiaucide) – a Dinamo szélsőséges szurkolói pedig nem tartoztak azok közé, akik tiltakoztak volna egy kis magyarellenes pogromban való részvétel, vagy egy lejárató célzatú balhézós estére való kilátogatás ellen. Azt hiszem ezt sikerült kellően árnylatan és finoman megfogalmazni: „nem tiltakoztak”, ha-ha-ha!

[Megjegyzés: a 2018 augusztus bukaresti tömegoszlatás idején elkövetett rendőri túlkapásokat azzal igazolta az akkori hatalom, hogy a békés tüntetők „nem határolódtak” (nu s-au delimitat) el a huligánoktól, emiatt aztán mindenki kapott, az is, akinek nem kellett volna. Túl azon, hogy ez így, ebben a formában bicskanyitogató nyilatkozat, a Nethuszár munkatársa, Felcser V. Örs a helyszínről tudósított az eseményekről, az általa készített felvételeken jól látszik, hogy bizony, huligánok egy csoportja, a békés tüntetőktől jól láthatóan elkülönülve, minden különösebb zavaró tényező nélkül dobigálja a zsarukat. A felvétel megtekinthető itt!]

Adrian Ragnar Thiessről egyébként azt is feljegyezhetjük, hogy előszeretettel haknizta körbe a médiát azzal, hogy neki milyen jó kapcsolatai vannak a román külügyi hírszerzéssel, vagy – kapaszkodj – a Moszaddal. Igen, szinte látom magam előtt, ahogy besétál a Moszad kiképzőtáborába és bemutatkozik: „Ragnar vagyok”. Szerintem nem ott szerzett magának barátokat…

Ugyanakkor Thiess azzal is népszerűsíti saját magát, hogy mennyire jó kapcsolatokat ápol az Orosz Föderációval – és ebben lehet is valami, elvégre mégiscsak ez a vikingnevű arc szervezte meg a Szovjetunió utolsó elnökének, Gorbacsovnak a legutóbbi romániai látogatását, szóval a híváslistáját mi is végignéznénk – legalább tíz évre visszamenőleg, de ehhez azt hiszem kicsik vagyunk. Ami viszont biztos infónak tűnik Ragnarral, a dák vikinggel kapcsolatban az, hogy komoly moszkvai kapcsolatai vannak, ezek között egészen magasrangú illetők is találhatóak, pl. Mihail Gorbacsov.

Na, de, ha azt hitted, hogy magyar szívednek eddig unalmas volt e cikk, akkor jöjjön hazánkfia, mert nincs a világon egy szeglet sem, ahol ne találnánk valami magyar nyomot.

Jöjjön Péter Imre,

akiről már a Nethuszáron is cikkeztünk, amikor az úzvölgyi temetőattak hátterét ismertettük, vagy a román diplomácia legbüdösebb lukjaiba kalauzoltunk el titeket. Itt jegyeznénk meg, hogy a Nethuszár a magyar sajtóban egyik elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy az úzvölgyi temetőrabló társaság körül ott szorgoskodik az FSZB vagy annak valamelyik leányvállalata, különösen az, amelyik Dugin európai népszerűsítésért felel, ugyanis Ninel Peia egykori széljobber, még a PSD-ből is kiebrudalt képviselő (amikor annyira tolod a szélsőséges kontentet, hogy a Dragnea-féle PSD-ból is kirúgnak érte, akkor tényleg tudsz valamit…) vagy Mircea Chelaru, a marosvásárhelyi pogrom ideje alatt a hadsereg irányítását helyben ellátó tábornok, később vezérkari főnök, aki nem azért bukott meg ebbéli pozíciójában, mert elvesztett egy csatát, hanem mert lefülelték, amint a hadsereg tisztjeinek lakásépítésére szánt állami pénzeket szépen elsikkasztotta. Végül is csatát vesztett, csak nem a hadszínterén, hanem a bíróságon, de szempontunk szerint ez azért lényeges elem a történetben.

Nos, Chelaru és Peia a korábbi széljobbos oroszbarát román politikai élet alakjai, különböző politikai szervezetek alapítói, indultak a legutóbbi EP-választásokon is, ahol a listán George Simion is szerepelt, de nem értek el több mint egy százalékot, a projekt akkor halottnak látszott, csakhogy valahol valaki vélhetően úgy döntött, hogy az egykori Securitatéhoz is kapcsolható (egyelőre nem bizonyított!) öregeket visszavonják az első vonalból, és jöttek Simionék, akik viszont fiatalos lendületükkel úgy rúgták be a román politika ajtaját, hogy startból tíz százalékkal meneteltek a parlamentig, ma pedig Románia második legerősebb pártja.

Az úzvölgyi temetőrablás körüli nackó-orosz vonalról a Nethuszár akkoriban a Facebook-oldalán írt (még nem volt meg a blogunk, amit most olvasol, úgyhogy becsüld meg szépen, a jegyzeteinket észrevétlenül törölte a Facebook, de az akkor írott cikkünk megjelent a Székelyhon napilap Kilátó című mellékletében!), valamint a Maszol portál is közölt erről két terjedelmes és részletgazdag anyagot: szélsőjobb térnyeréséről itt, az úzvölgyi huligánok beazonosításáról szólót itt olvashatod el!

(Később arra is figyelmeztettük a nagyérdeműt, hogy Erdély könnyen egy proxyháború terepévé válhat. Aztán ezt a szerepet elvitte tőlünk Ukrajna, akinek hiányzik egy háború Erdélyben, az Kijevnél reklamáljon!)

Térjünk vissza Péter Imrére

Az illető Dinu Patriciu egykor Románia egyik leggazdagabb emberének a munkatársa. Dinu Patriciu pedig az Adevarul napilap tulajdonosa volt, míg élt, a lap kellemesen antikommunista irányultságú és a klasszikus értelemben vett európai liberális irányzatot kedvelte, így Románia legolvasottabb napilapjává vált. Imre bátyákánkkal nem is az a baj, hogy sokáig vezető szerepet játszott Patriciu cégeiben, köztük a médiacégekben, ahol igazgató volt…

Felesége ugyanis Teodor Melescanu lánya. Melescanu Románia külügyminisztere akkor, amikor történik az úzvölgyi temetőrablás, és a kirobbanó, majd nemzetközivé váló szégyen, amit Románia alig tudott lemosni magáról, holott abban csak a mindenki által méltán utált kormány szereplői voltak a ludasok, és semmiképp sem a teljes román népesség!

Nos, akkoriban Melescanu egyre-másra teszi a magyarellenes sértő nyilatkozatokat, sokszor Szijjártó Péter magyar külügyminiszter barátságos, békítő magatartását is mellőzve, ami a diplomáciában nemcsak szokatlan, hanem egyenesen bunkó lépésnek számít, de úgy látszik Melescanu és köre már akkor is közel állt a brezsnyevi cipőnkkel verjük az asztalt diplomáciai doktrínához, nehogy már ez a sok, mocskos, puhány nyugati azt higgye hogy, s aztán közben dehogy…

https://nethuszar.ro/riposzt/uzvolgye-kozigazgatasi-torveny-birsagok-melescanuval-egyeztetett-szijjarto-peter/

Az még hagyján persze, hogy Péter Imre apósa ez az egykori külügyminiszter, de résztulajdonosa az egykor Nagy-Britanniában bejegyzett Cambridge Analytica SCL-nek, oylan formában, hogy van ennek egy romániai leányvállalata, a SCL Romania, ennek pedig vezetője Péter Imre, a.k.a.: Peter Imre.

Hogy a Cambridge Analyticának mi köze lehet egykori igazgatójának, Dan Muresannak a halálához, azt mi sem tudtuk kideríteni (még!), de sok egyebet igen, például azt, hogy a CA akkori igazgatója, Dan Muresan épp egy helyi kampányt irányított, amikor hotelszobájában hirtelen elhalálozott, de jelöltje nyert, őt ma Kenya (óóó, Afrika) elnökeként ismeri a világ – elolvashatod, ha ide klikkelsz, így mi sem érezzük, hogy hiába dolgoztunk volna.

Pisaroglu, Ragnar-Theiss, Peter Imre – és ezen személyekhez kapcsolódó körök – íme: így áll össze a rendszer leggyanúsabb elemiből az a párt, amelyik a rendszert akarja leváltani. Hogy a fentieknek nem kevés geopolitikai tanulsága is van?

Hát, kérem szépen, világ ritkán fekete vagy fehér…

Ghonzó

(Nethuszár)

2022. 02. 21. 20:20:46

Az AUR és támogatói holdudvara: magyar az egyik tanácsadó

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: