//
most olvassa...
Gazdaság, Környezetvédelem, Közoktatás, Kormányzás, Oktatás és tudomány, Politika

Ciucă: a fiatalabb generációkat a mértékletességre, a természet tiszteletére és a bolygó védelmére kell nevelni – Krónika

A tiszta környezet, az erdősítés, a megújuló források használata és a természettel harmóniában való élés képessége biztosítja a jövőt – hangsúlyozza Nicolae Ciucă kormányfő a Föld napja alkalmából írt üzenetében.

• Fotó: Kocsis B. János

 

„Ennek az egyensúlynak a helyreállítása egy olyan társadalom felelőssége, amely a fenntartható fejlődés útját választotta, és a polgárokat és az életminőséget helyezi előtérbe. A Föld napja a legjobb alkalom arra, hogy felismerjük, tisztelettel és hálával tartozunk a bolygónak, és hogy a jövő generációi számára tisztább környezetet kell teremtenünk. A természet megfelelő példát kínál nekünk: az egyensúly a kulcsa az egészségesebb jelennek, a fenntartható jövőnek” – idézi az Agerpres a kormány Facebook-oldalán megjelent bejegyzést.

A fiatalabb generációkat a mértékletességre, a természet tiszteletére és a bolygó védelmére kell nevelni, és az általa vezetett kabinet vállalja ezt a felelősséget, teszi hozzá a miniszterelnök.

Ciucă szerint

a Képzett Románia programnak van egy környezetvédelmi eleme, amely a Zöld péntek projekttel közösen konkrét lépéseket tesz ebbe az irányba.

A Föld napja mozgalom idei jelmondata, a „Fektessünk be a bolygónkba!”, figyelmeztet minket, hogy anyagi erőfeszítéseket kell tennünk. A román kormány folyamatosan foglalkozik a környezetvédelemmel, célul tűzte ki a levegőminőség javítását, a helyes hulladékgazdálkodást és a zöld energiák minél szélesebb körű használatát, mutat még rá a miniszterelnök.

2022. április 22., 17:52 • utolsó módosítás: 2022. április 22., 19:45

https://kronikaonline.ro/belfold/ciuc-a-fiatalabb-generaciokat-a-mertekletessegre-a-termeszet-tiszteletere-es-a-bolygo-vedelmere-kell-nevelni

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: