//
most olvassa...
Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kárpátalja/Ukrajna, magyar-magyar, Magyarokról, Művelődés, Politika, Színház

Idén is számos erdélyi társulat szerepel a kisvárdai színházi fesztivál programjában – Krónika/MTI

Huszonhárom előadást láthat a közönség a június 24. és július 2. között megrendezendő Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján. A színházi seregszemle idei díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

A versenyprogramot ebben az évben is Balogh Tibor, a fesztivál művészeti vezetője állította össze. Mint a közleményben felidézte, Kisvárda ugyan 2020-ban és 2021-ben meg tudta rendezni a fesztivált, de mindkét alkalommal komoly kockázattal. Idén azonban ismét három helyszínen – a művelődési központban, a zsinagógában és a Tószínpadon – várják a régi és új nézőket – tette hozzá.

Érkeznek társulatok többek között Szabadkáról, Újvidékről, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról.

A magyarországi társulatok közül például a Játékszín, a CSAK! – Csengeri Alkotó Közösség, az Orlai Produkció és a Bánfalvy Stúdió lép színpadra, a fesztivál idei díszvendége, a Zentai Magyar Kamaraszínház, pedig három előadást állít színpadra a felső-szabolcsi kisvárosban.

A versenyelőadások keretében tizenhárom produkciót láthat a kisvárdai közönség,

a hallgatói program két előadása mellett lesz gasztroszínház, kulturális-kulináris est, zenés műsor és Omega musical. A megnyitó ünnepséget június 25-én tartják, akkor a Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényéből készült darabot láthatja a közönség a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulatának színrevitelében.

A kisvárdai fesztivál részletes programja a fesztivál weboldalán érhető el.

2022. április 24., 13:28 • utolsó módosítás: 2022. április 24., 14:03

https://kronikaonline.ro/kultura/szamos-erdelyi-tarsulat-is-szerepel-az-idei-kisvardai-szinhazi-fesztival-programjaban

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: