//
most olvassa...
Politika

Csoma: a Jobbik félretájékoztat és éket ver a közösségek közé – Krónika

A Jobbik éket verne a magyar közösségek és a szomszédos országok közé – mutatott rá Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.

• Fotó: RMDSZ

 

Csoma Botond hétfői Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy a magyarországi ellenzéki párt három politikusa pénteken Románia budapesti nagykövetsége előtt tiltakozott a folyókon Romániából Magyarországra úszó hulladék miatt.

Kijelentette: a környezetvédelem nem lehet olcsó politikai csatározások témája.

Megjegyezte: Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi minisztere már hivatalba lépése óta megoldásokat keres, és ültet gyakorlatba a probléma megoldására. Ennek eredményeként Románia első alkalommal kínál integrált megoldást az ország nyugati részében az úszóhulladék kiszűrésére.

Romániában, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szatmár és Máramaros megyében összesen 12 úszóhulladék-gyűjtő és -lerakó lesz, ebből kettő már működik Tulkán és Nagyváradon.

Az RMDSZ-es politikus úgy vélte: a Jobbik – miután elveszítette a magyarországi választásokat – most „félretájékoztatás által verne éket” a két ország közé. Folytatja a már évekkel ezelőtt megkezdett politikáját: éket ver a magyar közösségek közé, és most éket verne két szomszédos ország közé” – részletezte.

Hozzátette: az RMDSZ továbbra is azon dolgozik, hogy megtisztítsa a romániai folyókat az úszóhulladéktól, azonban a polgárok is felelősek a szennyezés megszüntetéséért.

Pénteken, a Föld Napja alkalmából a Jobbik három politikusa petícióval és három zsák kommunális hulladékkal tiltakozott a budapesti román nagykövetség előtt , azt állítva, hogy Romániából évtizedek óta hoznak át szemetet a folyók a határ magyar oldalára.

A román nagykövetség előtt tiltakozott a határon érkező környezetszennyezés ellen a Jobbik

 

2022. április 25., 17:14

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/csoma-a-jobbik-felretajekoztat-es-eket-ver-a-kozossegek-koze

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: