//
most olvassa...
Politika

Kelemen Hunor: nem téma a koalícióban a székelyhimnusz-ügy, senki nem akart olajat önteni a tűzre – Krónika

Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott pénteken Aradon, hogy noha „egyesek” megkísérelték a kormánykoalíció legmagasabb szintjéig vinni a székely himnusz eléneklésének ügyét, a koalíció vezetőségében senki nem volt, aki olajat öntött volna a tűzre, jómaga pedig személyes beszélgetést folytatott erről Nicolae Ciucă miniszterelnökkel.

Kelemen Hunor • Fotó: Rostás Szabolcs

 

Kelemen Hunort arról kérdezték, hogy romlott-e az RMDSZ viszonya koalíciós partnereivel, a Szociáldemokrata Párttal és a Nemzeti Liberális Párttal, miután a közvéleményt élénken foglalkoztatta, hogy a Szlovéniában rendezett jégkorong-világbajnokságon a román-magyar meccs után a román hokiválogatott székely tagjai a magyar csapattal és szurkolókkal együtt „énekelték” a székely himnuszt.

Az RMDSZ elnöke azt felelte, a koalíción belül nem esett szó erről.

“Beszéltem négyszemközt a miniszterelnökkel, és a miniszterelnök a kormányülésen arra kérte a sportminisztert, hogy ismertesse a történteket. Nem téma ez a koalícióban, egyesek a legmagasabb szintre akarták volna vinni, de nem történt meg.

Senki a koalícióból nem akart olajat önteni a tűzre; mi le akartunk csitítani egy vihart, amely valamelyest mesterségesnek mondható” – nyilatkozta az Agerpres szerint Kelemen Hunor.

Diszkrimináció? Idegengyűlölet? A Román Olimpiai Bizottság is lépett a jégkorongbotrányban

 

2022. május 13., 18:31

https://kronikaonline.ro/belfold/kelemen-hunor-nem-tema-a-koalicioban-a-szekelyhimnusz-ugy-senki-nem-akart-olajat-onteni-a-tuzre

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: