//
most olvassa...
Politika

Bethlen-kollégiumi évforduló köré szerveződnek a Fehér Megyei Magyar Napok – Szabadság/-

Hatodik alkalommal szervezik meg június 9-12. között a Fehér Megyei Magyar Napokat Nagyenyeden. Az idei esemény fő tematikája a Bethlen Gábor Kollégium létrejöttének 400. éves évfordulója, amelynek jubileumi programsorozata már tavaly novemberben elkezdődött.

http://szabadsag.ro/image/journal/article?img_id=4905229&t=1653663455759&width=1020

A rendezvény történetében először megtartott sajtótájékoztatón Lőrincz Helga alpolgármester és Szőcs Ildikó, a Bethlen Gábor Kollégium igazgatója mutatta be a 6. Fehér Megyei Magyar Napok új formátumú, újdonságokkal teli programfüzetét. A műsoron található QR kód leolvasása után a résztvevők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a fesztiválhelyszíneken.

Az alpolgármester első kampányának ígéretei között már szerepelt a szervezők fejében 2016 tavaszán megszületett fesztivál ötlete, viszont csak rá egy évre sikerült megszervezni, mert szükséges volt hozzá egy alapítvány bejegyeztetése. Miután a Brendus Gyula Egyesület tevékenysége beindult, a fesztivál megszervezéséhez támogatásokért kellett pályázniuk – idézték fel a sajtótájékoztatón. Mivel minden hasonló rendezvény célja, hogy minél nagyobbra nője ki magát, és minél gazdagabb programkínálata legyen, a háromnapos esemény négynaposra bővült, annak ellenére, hogy az elején még gyerekcipőben jártak a szervezésben.

A szervezők arra törekednek, hogy a jubileumi rendezvény mindenkihez szóljon, ezért a sportprogramoktól kezdve, a gyermekprogramokon át, a klasszikus koncertekig, színházi előadásokig mindent meg lehet találni a műsorban. Idén két helyi együttes, a Hóhányók (akik 2021-ben kisiskolásokkal adták elő először a Fehér Megyei Magyar Napok himnuszát) és a Smici Rock Band együttes is fellép. A rendezvény fontos alappillére a Bethlen Gábor Kollégium 400. jubileumi évfordulója, hiszen Nagyenyeden az egyesületeken kívül, nincs más kulturális intézmény, magyar sajtó, így a kollégium szerepe jelentős.

Ugyanakkor a szervezők közölték, hogy egy jó bulit szeretnének szervezni, ami méltó a kollégium évfordulójához.

Mihály Kriszta – Kinga

2022. május 27., 17:54

http://szabadsag.ro/-/bethlen-kollegiumi-evfordulo-kore-szervezodnek-a-feher-megyei-magyar-napo

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: