//
most olvassa...
Politika

Saját szabályaink szerint kell játszani! – Székely Hírmondó

Két hét sem telt el azóta, hogy Budapest adott otthont a jobboldali tábor talán legjelentősebb rendezvényének, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciának, melyen jeles közéleti személyiségek sora tartott előadást. A vezérszónok Orbán Viktor volt, aki 12 pontban foglalta össze a példátlan magyar siker – négy, egymás utáni kétharmados konzervatív győzelem – „receptjét”.

A magyar miniszterelnök megszívlelendő tanácsok sorát fogalmazta meg, melyek zöme evidenciának tűnhet. Annyi azonban biztos, hogy az első pont, ha nem is elégséges, de elengedhetetlenül szükséges a győzelemhez. Hadd idézzem a lényegét: „A saját szabályaink szerint kell játszani. Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat… Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog.”

A jobboldal azért van világszinten katasztrofális helyzetben, mert a baloldal a XX. század elejétől tudatosan és tervszerűen elfoglalta a médiát, a tudományos szférát a kutatástól az egyetemi katedrákig, a könyvkiadást, a könyvterjesztést. Erre vezethető vissza, hogy az elvben jobboldali pártokat tömörítő Európai Néppárt tagjainak többsége a baloldal kottájából játszik, nem véletlen, hogy e tábor lakosságarányosan legnagyobb és legsikeresebb pártja, a Fidesz kiszorult a pártszövetségből.

A jobboldal nem tudott planetáris szinten profitálni abból, hogy a „woke progresszió”, a magát liberálisnak nevező új-jakobinizmus immár nemcsak a politikai ellenfeleket, hanem a normalitás hadállásait ostromolja (lásd LMBTQ-őrület, a Black LivesMatter nevű echte rasszista, egy bűnözőt pajzsra emelő szervezet képmutató harca a „rasszizmus” ellen, az életképes, de még meg nem született csecsemők meggyilkolásának lehetőségéért folytatott, több államban már sikert elért harc), hogy a szabadelvűség az eredeti mondanivalójából alig hordoz valamit, hogy ma a véleményéért kiálló egyén jogait, a szólás-, sajtó- és vallásszabadságot immár nem ők, hanem a hithű konzervatívok védik.

Csak remélhetjük, hogy Orbán receptjének lesznek sikeres követői, s nem szorul kisebbségbe Európában a józan ész, a méltányosság, az igazságosság. Ha úgy tetszik: a normalitás.

Borbély Zsolt Attila

2022. május 31., 00:10

Saját szabályaink szerint kell játszani!

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: