//
most olvassa...
Politika

Idén pedagógusok is ellátogathatnak a csíksomlyói búcsúra a Határtalanul program keretében – Krónika/MTI

Mintegy kétszáz magyarországi pedagógus utazik a csíksomlyói pünkösdi búcsúra a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának Határtalanul programja keretében.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a 2011-ben indult Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése az anyaországi és külhoni magyarság között.

A program keretében magyarországi iskolák tanulói a magyar kormány támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyar közösségekről.

A programnak köszönhetően eddig félmillió iskolás utazhatott a határon túlra – írták.

Elindult a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors is a csíksomlyói búcsúba

 

A Határtalanul program egyik újításának köszönhetően a diákok mellett már tanárok is részt vehetnek tanulmányutakon,

hogy megismerkedjenek a külhoni területeken élőkkel, kapcsolatokat alakítsanak ki, a megszerzett földrajzi, történelmi, néprajzi ismereteket pedig oktatói munkájukban hasznosítsák. Eddig mintegy ezer magyarországi tanár vehetett részt tanulmányúton a program keretében.

A szombati csíksomlyói pünkösdi búcsúra utazó mintegy 200 pedagógus egy része a Székely Gyorssal és a Csíksomlyó Expresszel utazik, egy másik részük pedig busszal keresi fel a búcsú helyszínét. Korábban Kárpátaljára, Erdélybe és a Vajdaságba is utazhattak pedagógusok a program keretében – olvasható a közleményben.

2022. június 03., 14:30

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/iden-pedagogusok-is-ellatogathatnak-a-csiksomlyoi-bucsura-a-hatartalanul-program-kereteben

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: