//
most olvassa...
Politika

Hargita megyében az idei érettségi eredmények magasan túlszárnyalták a tavalyiakat – Maszol/+

Az óvások előtti eredmények alapján a Hargita megyében érettségiző diákok 62,26 százaléka vizsgázott sikeresen a múlt héten. Ez az eredmény a tavalyi 47 százaléknál lényegesen jobb, de elmarad az idei országos 73,3 százalékos átlagtól.

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőség szerkesztőségünknek eljuttatott adatiból kiderül, hogy idén 2050 diák iratkozott be az érettségire, akik közül 1242-en vették sikerrel az akadályt, azaz elérték legalább a 6-os átlagot. 55 korábban beiratkozott diák nem jelent meg a vizsgákon. Az idén érettségiző Hargita megyei diákok az egy évvel idősebb korosztályhoz viszonyítva jóval sikeresebbek voltak az érettségin, tavaly ugyanis mindössze 47 százalékos volt az átmenési arány.

Megyei szinten a székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképző Líceum diákjai telesítettek a legjobban 98,31 százalékos átmenési aránnyal. Őket követik a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium diákjai 94,67 százalékkal, harmadik helyen pedig a gyergyószentmiklósi román tannyelvű Sfântu Nicolae Elméleti Líceum áll 88,89 százalékos sikerességi aránnyal. Van Hargita megyében két olyan középiskola is, amelyeknek diákjai közül senkinek sem sikerült az érettségi vizsgája, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskolában, valamint a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolában.

A megyében egyetlen diák ért el színtízes átlagot, ő a Gyegyóhollói Műszaki Szakközépiskola természettudományok szakán tanult. Tökéletesen teljesített román és angol nyelvből, matematikából és anatómiából is.

Az eredményeikkel elégedetlen tanulók hétfőn 12–18 óra között kérhették a dolgozatok újrajavítását. A végleges eredményeket július elsején teszik közzé.

Márk Boglárka

https://maszol.ro/belfold/Hargita-megyeben-az-idei-erettsegi-eredmenyek-magasan-tulszarnyaltak-a-tavalyiakat

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: