//
most olvassa...
Politika

Nagykanizsán büntetlenül le lehet románozni az erdélyi magyarok „csordáját” – ehír/+

A dél-zalai megyei jogú város csütörtöki közgyűlésének hangvételét nem tette barátságossá az a tény, hogy a botrányhős Tar Mihály menesztését követelte a Fidesz-frakció. Nevezett, a Kanizsa Médiaház baloldali ügyvezetője közösségi oldalán osztott meg egy posztot, amelyben a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor részvevőit románoknak és lefizetett csordának bélyegezte.

Tar a következőt írta Orbán Viktor miniszterelnöknek a tusnádfürdői táborban elmondott beszédével kapcsolatban a Facebookon, médiaember létére rossz helyesírással: „Végig hallgattam! Pár cifra káromkodás, anyázas, de leginkább értetlenség. Ki megy ez az ember Romániába és ott a románoknak elmondja, hogy a magyarokat hogyan szivatja szarrá, amiért cserébe a román közönség tapsol… Mi az anyjuk valagával fizeti le azt a csordát?”

Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester a helyi televíziót és újságot közpénzen működtető Kanizsa Médiaház ügyvezetőjének, Tar Mihálynak azonnali visszahívását indítványozta. Indoklása szerint a vezetése alatti néhány évben számos pert veszített az önkormányzati médiacég, ügyvezetője pedig magánemberként az erdélyi magyarságra sértő bejegyzést írt Orbán Viktor tusványosi beszéde kapcsán.

Ám az ügyvezetőt megválasztó, a közgyűlésben többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) baloldali frakció több tagja is úgy vélekedett, hogy bár sértő lehetett az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzés, de az magánvéleményként jelent meg. Az ÉVE frakcióvezető-helyettese azzal mentegette és indokolta Tar gyalázatos bejegyzését, hogy Orbán rasszista, fasiszta beszédet mondott…

Mi több, még szót is adtak Tar Mihálynak, aki váltig állította: megjegyzése pikírt volt és erős, de nem volt sértő, nem is szánta annak, és nem az erdélyiekről szólt, hanem arról, ami Tusványoson elhangzott. Hozzátette, többször járt Erdélyben, ahol mindig szeretettel fogadták és számos baráti kapcsolatot épített ki. (Érdemes lenne körbejárni, kik is ennek a Tar Mihálynak az erdélyi szíveslátói és barátai, kik melengették keblükön az erdélyi „magyar csordát” lerománozó dunántúli „igazgatót”. Érdemes megjegyezni a nevét és az arcát.)

A szavazáson végül az ÉVE hét elutasító szavazatával és egy tartózkodásával, a kormányoldali képviselők hét igenje ellenében nem hívták vissza az ügyvezetőt, mert nem volt meg hozzá a kellő többség Nagykanizsán…

R. B. M.

2022. augusztus 5.

Nagykanizsán büntetlenül le lehet románozni az erdélyi magyarok „csordáját”

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: