//
most olvassa...
Politika

Claudiu Târziu: Magyarország revizionista, irredenta és soviniszta politikát folytat Romániában – Transtelex/+

Az RMDSZ-t ki kell zárni a kormányból a tusványosi Orbán-beszéd miatt – véli az Agerpres közlése szerint a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szenátora, Claudiu Târziu.

A politikus egy keddi nagybányai sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszéde „sértés Romániával és a románokkal szemben”. Nyilatkozatában Târziu hangsúlyozta, alakulata korábban több ízben is felhívta a figyelmet „arra a revizionista, irredenta és soviniszta politikára, amelyet Magyarország folytat Romániában” a román hatóságok hallgatólagos beleegyezésével. Úgy véli, a budapesti kormánynak van egy terve „Erdély gazdasági és kulturális meghódítására”, és mára már Magyarország „társszuverén államként” viselkedik ebben a régióban.

„Ez egy rendkívül súlyos, tűrhetetlen helyzet, amelyet az RMDSZ csak súlyosbított. (…) Megengedhetetlen, hogy romániai miniszter nyíltan egy idegen állam érdekeit szolgálja, ahogyan azt a magyar miniszterek teszik, élükön az RMDSZ elnökével, aki egyben miniszterelnök-helyettes is” – fogalmazott, hozzátéve, az RMDSZ-t haladéktalanul el kell távolítani a kormányból.

Tőkés Hunor

2022. augusztus 10., 08:27

https://transtelex.ro/kozelet/2022/08/10/aur-tarselnok-magyarorszag-revizionista-irredenta-es-soviniszta-politikat-folytat-romaniaban

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: