//
most olvassa...
Politika

Ciucă: az ukrajnai háború ismételten megmutatja, hogy Romániának modern, korszerűen felfegyverzett hadseregre van szüksége – Krónika/+

A régió biztonsága létfontosságú az ország biztonsága szempontjából, és az ukrajnai háború ismételten megmutatja, hogy Romániának modern, korszerűen felfegyverzett hadseregre van szüksége – állapította meg a román tengerészet napján megfogalmazott üzenetében a kormányfő.

• Fotó: Gov.ro

 

Nicolae Ciucă szerint Románia hozzájárul a hajózás és a kereskedelem biztonságához a Fekete-tengeren, és bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani és a stabilitás garanciája lenni a Fekete-tenger és a Földközi-tenger térségben.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy támogatja a román hadsereg korszerűsítését, ami az ukrajnai háború körülményei között még sürgősebbé vált.

Ezért az elmúlt időszakban a NATO-nak és az EU-nak tett vállalásoknak megfelelően, illetve az új biztonsági kihívásokra való reagálás érdekében felgyorsult a román haditengerészet modernizációja – tette hozzá.

„A román haditengerészet a nemzeti érdekeket szolgálva garantálja a határok biztonságát, a folyami és tengeri biztonságot, és hozzájárul a katonai-diplomáciai kapcsolatok fejlesztéséhez a Fekete-tengeren és mindenütt, ahol a román állam geostratégiai érdekei megkívánják” – idézte Nicolae Ciucă üzenetét az Agerpres.

A kormányfő szerint a román tengerészeknek köszönhetően Románia lett Ukrajna árukivitelének és- behozatalának a fő támogatója.

“Önök számtalanszor bebizonyították, hogy ez a nemzet képes bátor és sikeres embereket kinevelni, akik képesek szembenézni a tenger és a tengerészélet viszontagságaival.

Megbízatásaik teljesítése során szakszerűen és becsülettel képviselték a hazájukat, és hazatérve minden alkalommal büszkén jelenthették ki: >>Küldetés teljesítve!<<” – fogalmazott a miniszterelnök, aki a kormány nevében a „megbecsüléséről és a teljes támogatásáról” biztosította a tengerészeket.

Vasile Dîncu védelmi miniszter hétfőn meggyőződését fejezte ki, hogy egy év múlva a haditengerészeti erők jobban felszereltek és felkészültebbek lesznek, mint idén. A román tengerészet napján megfogalmazott üzenetében a tárcavezető megállapította: az ukrajnai háború megmutatja, hogy mennyire fontos a fekete-tengeri kijárattal rendelkező Románia számára megvédeni a felségvizeit és kizárólagos gazdasági övezetét.

A miniszter gratulált a haditengerészeknek a professzionalizmusukért és az elkötelezettségükért, amellyel nap mint nap teljesítik a küldetéseiket.

Biztosította őket arról, hogy a minisztérium tisztában van a felszereltségük hiányosságaival, amelyeket szándékában áll mielőbb pótolni korszerű, hatékony harci eszközökkel, többek között hordozható rakétakilövő rendszerekkel és multifunkcionális korvettekkel.

Dîncu emlékeztetett arra, hogy a védelmi költségvetésnek a GDP 2,5 százalékára való növelése lehetővé teszi a korszerű hadi felszerelések beszerzését. „Meggyőződésem, hogy jövőre a román tengerészet napján a haditengerészeti erők jobban felszereltek és felkészültebbek lesznek, mint idén” – üzente a miniszter.

2022. augusztus 15., 10:37 • utolsó módosítás: 2022. augusztus 15., 12:04

https://kronikaonline.ro/belfold/ciuc-szerint-korszerusiteni-kell-a-hadsereget

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: