//
most olvassa...
Politika

Az építőipari és kiskereskedelmi árak erőteljes emelkedése várható a romániai vállalatvezetők szerint – Krónika/+

A romániai vállalatvezetők az építőipari és kiskereskedelmi árak erőteljes emelkedésére számítanak a következő három hónapban – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közzétett adataiból.

Az INS 2022. augusztusi üzleti ankétja szerint a feldolgozóipari menedzserek viszonylag stabil termelési volument prognosztizálnak a következő három hónapra. A foglalkoztatottak száma várakozásaik szerint stabil marad, az ipari termékek árai pedig emelkedni fognak.

Az építőipari vállalatvezetők szintén viszonylag stabil termelési volumenre számítanak a következő három hónapban, és nem módosul szerintük jelentősebben a foglalkoztatottak száma sem az ágazatban – közölte az Agerpres hírügynökség.

A menedzserek ugyanakkor jelentős áremelkedést jósolnak az építőiparban.

A kiskereskedelmi ágazatban a vállalatvezetők a következő három hónapban a gazdasági tevékenység mérsékelt növekedésére számítanak, az áruszállítóknak adott megrendelések volumene várakozásaik szerint emelkedni fog. Ugyanakkor az árak erőteljes növekedését és az ágazatban foglalkoztatottak számának mérsékelt bővülését jósolják.

2022. augusztus 29., 11:29

https://kronikaonline.ro/gazdasag/az-epitoipari-es-kiskereskedelmi-arak-eroteljes-emelkedesere-szamitanak-a-romaniai-vallalatvezetok

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: