//
most olvassa...
Politika

Újabb lépés a dési magyar oktatás megerősítése érdekében – Szabadság/+

A Kolozs Megyei Tanfelügyelőség átvette a dési magyar bölcsődét szeptember 1-től, így ezentúl a működési költségekről és a személyzet bérezéséről is ők felelnek.

http://szabadsag.ro/image/journal/article?img_id=4968635&t=1662977124359&width=1020

Borítókép: Kiss Gábor

 

„Számos előny származik abból, hogy a dési bölcsőde átkerült a tanfelügyelőséghez. Az egyik ilyen az, hogy a bölcsődei csoportok strukturálisan az óvoda hatáskörébe fognak tartozni, így jó esély van arra, hogy a bölcsődések nagy része a magyar óvodában folyatatja ugyanitt az oktatást. Ennek köszönhetően sokkal könnyebb az alkalmazkodási folyamat úgy a gyerekek, mint a szülők számára, hiszen a dadusokon keresztül megismerik az óvónéniket és a leendő ovis társakat is” – fogalmazott Kerekes Adelhaida főtanfelügyelő-helyettes. Hozzátette: előnynek tartja azt is, hogy a szóban forgó intézmény minisztériumi finanszírozást kap és ez anyagi biztonságot teremt a bölcsőde számára. A főtanfelügyelő-helyettes szerint a bölcsődék besorolása a tanfelügyelőséghez magában foglalja a folyamatos módszertani ellenőrzést, odafigyelést a belső működésre és állandó tanácsadást a nevelési, pedagógiai kérdésekben.

„A 2022-2023-as tanévet 12 gyerekkel indították a magyar bölcsődében. Tekintve, hogy az intézmény 20 gyermek befogadására alkalmas, várjuk a további jelentkezőket is!” – mondta Kovrig Annamária, Dés RMDSZ-es alpolgármestere.

A tavaly felavatott bölcsődét és óvodát a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében, magyar állami támogatással építtette az Erdélyi Református Egyházkerület.

2022. szeptember 12., 13:00

http://szabadsag.ro/-/ujabb-lepes-a-desi-magyar-oktatas-megerositese-erdekeben

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: