//
most olvassa...
Politika

A román államfő reméli, Brüsszel és Budapest megtalálja a megoldást a vitás kérdésekre – Krónika/+

Bármilyen drasztikus intézkedést alaposan meg kell vitatni és érvekkel kell alátámasztani – jelentette ki kedden New Yorkban Klaus Iohannis arról, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt uniós források egy része kifizetésének a felfüggesztését javasolja az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

Az ENSZ közgyűlésének idei ülésszakán résztvevő államfő újságírói kérdésre elmondta: továbbra is reméli, hogy Brüsszelnek és Budapestnek sikerül megegyezni és megoldást találni ezekre a problémákra, mert különben a széthúzás fokozódni fog.

Senki sem szeretné, hogy az Európai Unión belül újabb válságok alakuljanak ki, amiből semmi jó nem származhat. Remélem, hogy a párbeszéd ebben a kérdésben is folytatódni fog

– idézte Klaus Iohannis nyilatkozatát az Agerpres hírügynökség. Mint ismeretes, Johannes Hahn, költségvetésért felelős uniós biztos vasárnap bejelentette: a bizottság azt javasolja a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak, hogy a korrupciós kockázatok miatt függesszék fel a magyar kohéziós program három részére vonatkozó pénzek 65 százalékát, mintegy 7,5 milliárd eurót. Az EU Tanácsának egy hónapja van arra, hogy minősített többséggel döntsön a bizottság által javasolt intézkedések elfogadásáról. Ez az időszak legfeljebb további két hónappal meghosszabbítható.

Visszatartana az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt uniós forrásokból 7,5 milliárd eurót

 

2022. szeptember 21., 11:25 • utolsó módosítás: 2022. szeptember 21., 13:11

https://kronikaonline.ro/gazdasag/a-roman-allamfo-a-magyarorszagot-erinto-forrasmegvonasokrol-remelem-hogy-brusszel-es-budapest-megtalaljak-a-megoldast

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: