//
most olvassa...
Politika

Nem csak magunkért küzdünk – Székely Hírmondó/v

Vitatott kijelentések Tusnádon címmel számol be az Adevărul Kövér László szombati beszédéről, amelyet a magyar állam támogatásával Nagytusnádon felépített Szent Rita Napközi Foglalkoztató avatásán mondott. Rosszallóan fűzi hozzá, hogy „a magyar vezető vitatott kijelentései néhány hónappal azután hangzanak el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Európa-ellenes beszédet mondott, amikor Európa megosztottságáról beszélt”. Az Evenimentul Zilei „Vitatott üzenet Tusnádról” címszó alatt tudósít az elhangzottakról, kiemelvén, hogy a házelnök „sokkal árnyaltabb formában folytatta azt a bevándorlás-ellenes beszédet, amelyet a budapesti kormányfő, a Putyin barátjának tartott Orbán Viktor is hirdetett”. A magyar miniszterelnököt emlegetvén, mindkét lap a román média, valamint a politikusok által rasszistának bélyegzett tusnádfürdői megállapításaira utal.

Azon már meg sem lepődünk, csak legfeljebb megbotránkozunk, és hol szomorúan, hol felháborodva vesszük tudomásul, hogy az Európai Parlament (EP) balliberális többsége, valamint az Európai Unió (EU) jelenlegi vezetői démonizálják a földrészünk idegenekkel való elárasztását akadályozó, a keresztény értékek és a nemzetállami berendezkedés mellett kiálló magyar kormányt. A magát ortodox kereszténynek valló és tartó Románia közvélemény-formáló médiafelületein egy ideje folyamatosan terjesztett és magas állami tisztségviselői szájából fröcsögő Orbán-ellenesség azonban visszataszító és egyben végzetes is, de nem csak ránk nézve. Hiszen magyarként, románként és európaiként megmaradni a szülőföldünkön is csak az Orbán Viktor és kormánya által hirdetett és védett értékek megőrzésével lehet.

A fentiek tudatában megütközve olvastuk az aljas szándékú cikkeket, hiszen Nagytusnádon Kövér László csupán arra mutatott rá, ami nyilvánvaló: „a magyarok és a székelyek a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében nemcsak magukért küzdenek, hanem azért, hogy Európa a jövőben is az európai embereké maradjon”. Éppen ezért jó lenne, ha a románok is csatlakoznának hozzánk, a többi közép- és délkelet-európai nemzettel együtt. A szerbek már megtették.

Bedő Zoltán

2022. október 11., 00:02

Nem csak magunkért küzdünk

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: