//
most olvassa...
Politika

Tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget Orbán Viktor, aki szerint Brüsszelben „elszúrták” a szankciókat – Krónika/MTI/+

Tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetett az orosz és az ukrán fél között Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A kormányfő azzal érvelt, hogy a tűzszünet és a béketárgyalás hozná el a gazdasági megkönnyebbülést, mert amíg a háború tart, és a nyugat szankciókkal válaszol rá, sem az infláció, sem az energiaárak nem fognak csökkeni. Azt mondta, Brüsszelben a szankciókat „elszúrták”, azokhoz ráadásul nem társulnak árcsökkentési javaslatok, ezért

most szankciós infláció van és szankciós felárat fizet az ország az energiáért. 

Hozzátette: Magyarország minden, az energiapiacára negatív szankció alól mentesítést kapott, de a baj az, hogy a közös európai piac részeként az országra mégis hatással vannak a magas energiaárak.

A végső megoldást a magas energiaárakkal szemben az jelentené, ha az Európai Unió elállna a szankciós politikától

– fogalmazott Orbán Viktor, jelezve, ezért nagyon sokat kell még küzdeni.

Orbán: primitív és katasztrofális Brüsszel szankciós politikája, a békéhez Moszkvának és Washingtonnak kell tárgyalnia

 

Beszélt ugyanakkor a most induló nemzeti konzultációról is. „Magyarországon szokás, hogy megtaláljuk a politikai eszközét annak, hogy egy többségi vagy egy teljes nemzeti egyetértést hozzunk létre, amivel aztán a kormány sokkal jobban tud gazdálkodni a brüsszeli csatákban, mintha ez nem lenne a kezében” – fogalmazott. A miniszterelnök kijelentette:

az Oroszország elleni szankciókat nem demokratikus módon vezették be, az a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntése volt.

Hozzátette: egyelőre még demokrácia van Európában, és számít, hogy mit gondolnak az emberek. Magyarországon rendszeresen megkérdezik, a döntésekbe is bevonják az embereket „a legnehezebb európai kérdésekben”, legyen szó a migrációról, a koronavírus-járvány kezeléséről vagy a jelenlegi szankciókról – mutatott rá a miniszterelnök.

Orbán Viktor: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, a spekulánsok dörzsölik a tenyerüket a szankciós extraprofit miatt

 

2022. október 14., 10:06  utolsó módosítás: 2022. október 14., 10:07

https://kronikaonline.ro/kulfold/tuzszunetet-es-beketargyalasokat-surget-orban-viktor-szerinte-brusszelben-belszurtakr-a-szankciokat

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: