//
most olvassa...
Politika

Önbecsapás földön és vízen – Székely Hírmondó/v

Nagy kő esett le a szívemről, amikor Lloyd Austin honvédelmi államtitkár biztosította az európaiakat, az USA meg fog védeni minden tenyérnyi NATO- földet az orosz agressziótól. Ám a következő pillanatban felvillant a gondolat: ha az a föld történetesen víz, akkor mi a helyzet? Merthogy az Északi Áramlat gázvezetékét nagyon is NATO-területen, éppen csak hogy cseppfolyóson, a Balti-tengerben robbantották fel. Kik? Hát az oroszok, megállapították EU-s és amcsi katonáék még a vizsgálatok elkezdése előtt.

OK, sejtettem én is, csakhogy nekem van két hibám: gondolkodom és kérdezek. Egyik kérdés – hol voltak a védők, a másik – hogy sikerült a dolog Ivánéknak. Sebaj, a másodikat hamar megoldottam. A minden hájjal megkent KGB-ügynök Nyikolaj baltikumi pöttyös sügérhalásznak álcázta magát, fütyörészve csónakázott ahajt, és amikor a partőrség éppen a napozó svéd lányok popsiit bámulta, hopp, beugrott a búvárruhába, azzal a vízbe, ráragasztott a vezetékre egy fél tonnányi robbanószert, ki a vízből, vissza a halászruhát, fütyörészve hazaevezett, és eközben bumm! – a vezetéken akkora luk, mint Hadházy Ákos ellenzéki harcos zokniján. És még haza is szerelt két kiló balti pöttyös sügért, mert, tudjuk a tévéből, az oroszok mosógépet, angolbudit lopnak & múzeumi domborműveket hátizsákban.

Jó, nem meglepetés, Biden előre kikottyantotta, hogy a vezeték fel lesz robbantva. De kérdezem: ha a NATO nem képes megvédeni egy gázvezetéket, akkor mire jó, miért költenek rá ezermilliárdokat? (És ha maguk az amcsik robbantottak? Jaj, nem is szabad hangosan kérdezni!).

Végül halálosan komolyra váltva a szót. Magyarország két világháborúban tapasztalta, mit jelent egy-egy nagyhatalom köpenyébe kapaszkodni: bukást és bűnbakká válást. Románia a második világháborúban ugyanígy.

A napokban olvasom újra Ézsajás könyvét. A 30. és 31. fejezetekből megtudjuk, 2600 évvel ezelőtt Isten választott népe ugyanezt a szarvashibát követte el. Az akkori nagyhatalom, Egyiptom védelmét keresve felajánlották az ország gazdagságát, és kiszolgáltatták önállóságukat. Maró gúnnyal kérdezi a próféta: hát ki az az Egyiptom? Törött nádszál, egy nap titeket fog átfúrni. Ti meg Istennek háttal?

Ki az a NATO, az a törött nádszál?

Zubreczky Antal

2022. október 20., 00:01

Önbecsapás földön és vízen

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: