//
most olvassa...
Politika

A PNL nem akar „viszonyrontó” alkudozást a PSD-vel a védelmi miniszter lemondása után – Krónika/+

Vasile Dîncu védelmi miniszter lemondása nem nyitja meg az utat a politikai alkudozások vagy kormányátalakítás irányába – jelentette ki kedden Ionuţ Stroe képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője.

A parlament épületében nyilatkozó Stroe emlékeztetett, hogy a kormányátalakítás a miniszterelnök hatásköre; ugyanakkor azt mondta, a PNL felelősségteljes kormányzásra, politikai stabilitásra törekszik, nem arra, hogy feszültségek, politikai alkudozások okozzanak fennakadást a kulcsfontosságú minisztériumok munkájában.

Ilyen kulcsfontosságú minisztérium – a védelmi tárca mellett – az energiaügyi tárca, amelynek kapcsán szintén szóba került a miniszterváltás, de a jelenlegi „rendkívül komplikált” biztonsági, geopolitikai és gazdasági helyzetben nagyon fontos, hogy ezeket ne ügyvivő, hanem teljes jogkörű miniszterek vezessék – idézi az Agerpres a szóvivő nyilatkozatát.

Hozzátette, a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) jogában áll eldönteni, kit nevesít Dîncu megüresedett helyére,

de az átmeneti időszakot minél rövidebbre kell fogni, mert a szomszédos országban dúló háború és Románia NATO-val szembeni vállalásai teljes jogkörű minisztert követelnek.

Stroe szerint „még nem lehet kormányzati vagy politikai instabilitásról beszélni”.

„Felelősségteljes hozzáállást, működőképes kormányt akarunk, és természetesen olyan védelmi minisztériumot, amely komolyan teljesíti vállalásait, ezért azt szeretnénk, ha a PSD mielőbb javaslatot tenne a tárcavezető személyére, megelőzve ezzel a további feszültségeket és a viszonyunkat rontó politikai alkudozásokat” – mondta a liberális párti politikus.

Vasile Dîncu hétfőn mondott le védelmi miniszteri megbízatásáról.

Lemondását Klaus Iohannis államfő elfogadta, és ügyvivő védelmi miniszternek Nicolae Ciucă kormányfőt nevezte ki.

Képtelen együttműködni Klaus Iohannisszal, lemondott Vasile Dîncu védelmi miniszter

 

2022. október 25., 15:45

https://kronikaonline.ro/belfold/a-pnl-nem-akar-bviszonyrontor-alkudozast-a-psd-vel-a-vedelmi-miniszter-lemondasa-utan

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: