//
most olvassa...
Politika

FRISSÍTVE – Szúrt sebekkel vitték kórházba a marosvásárhelyi katolikus iskola két diákját a gólyabál utáni buliról – Krónika/+

A sürgősségre került röviddel csütörtök éjfél után a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium keretében működő katolikus iskola két diákja, akiket megkéseltek a város egyik szórakozóhelyén az iskola gólyabálja után tartott bulin.

A Maros Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház sürgősségi részlegének vezetője, dr. Maria Salanţa pénteken a sajtónak elmondta, hogy a 0 óra 20 perc körül beutalt két 16 éves fiatalnak szúrt sebeik vannak, az egyiknek az arcán és a vállán, a másiknak hastájékon.

Egyikük sérülései sem kritikusak, de egyelőre a gyermeksebészeten tartják őket megfigyelés alatt

– írja az Agerpres. A Maros megyei tanfelügyelőség szerint az iskola gólyabálja után tartott mulatság megszervezésében sem az iskola, sem a szülők nem vettek részt. Sabin Păşcan főtanfelügyelő elmondta: Tamási Zsolt aligazgatótól úgy tudja, hogy bulit a gólyabál után, csütörtök délután tartották a város egyik szórakozóhelyén.

“Ezen a bulin a gyerekek erőszakoskodtak, néhányan meg is sérültek”

– jelentette ki a főtanfelügyelő.

Sabin Păşcan elmondta, hogy péntek délutánra behívatta a tanfelügyelőségre egy megbeszélésre a Bolyai Farkas Gimnázium vezetőségét.

Román hírforrások – köztük az Agerpres hírügynökség – eredetileg arról számolt be, hogy az incidens a marosvásárhelyi Református Kollégium gólyabálja után történt, ám mint kiderült, az információ téves volt, az önállóságát elveszítő II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumról van szó. Az oktatási intézmény jelenleg a Bolyai Farkas Elméleti Líceum keretében működik.

Frissítés

A Maros megyei rendőrség közölte, hogy bűnvádi eljárást indított az ügyben, írta az Agerpres. A rendőrségi beszámoló szerint csütörtökön 23.35 órakor riasztották a marosvásárhelyi rendőröket, hogy egy Sinaia utcai áruház közelében tettlegességbe fajult konfliktus alakult ki három fiatal között. A helyszínre érkező rendőrök egy 17 és két 16 éves fiút azonosítottak. Mint kiderült, a verekedés során az idősebb fiú egy szúró tárggyal megsebesítette két kisebb társát. Ezeket kórházba kellett szállítani, hogy ellássák a sebeiket. A rendőrségi nyomozás folytatódik az agresszió okainak és körülményeinek a felderítése érdekében.

2022. november 04., 12:27  utolsó módosítás: 2022. november 04., 14:01

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/szurt-sebekkel-vittek-korhazba-a-marosvasarhelyi-reformatus-kollegium-ket-diakjat-a-golyabal-utani-bulirol

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: