//
most olvassa...
Politika

A munkaügyi miniszter 10 százalékos nyugdíjemelést szorgalmaz, és rezsitámogatást adna a rászorulóknak – Krónika/+

Marius Budăi munkaügyi miniszter szerint 10 százalékkal kellene emelni januártól a nyugdíjakat, és támogatást kellene adni a rezsiszámlák kifizetésére azoknak, akiknek a havi nyugdíja nem éri el a 2200 lejt.

„10 százalékos emelésről beszélünk, és télen támogatjuk a sérülékeny kategóriákat. A 2023-as költségvetés vitájának az utolsó száz méterén tartunk. Az emelések mellé kellenek más intézkedések is. (…)

Én azt a verziót választanám, amely támogatást nyújt a leginkább sérülékenyeknek. Kötelességünk alkalmazni a társadalmi szolidaritást, hogy a lehető legjobban éljük túl ezt a telet”

– fogalmazott a tárcavezető a România Tv műsorában. Szavai szerint a témában még nem született döntés a kormánykoalícióban, hivatalos bejelentés a későbbiekben várható.

Marius Budăi ugyanakkor aláhúzta, a nyugdíjemelés nem százalékarányosan, hanem a nyugdíjpont értékének növelésével történik.

Zsonglőrködik a várható nyugdíjemelés mértékével a román miniszterelnök

Iohannis: a nyugdíjemelést a 15 százalékot meghaladó inflációhoz kell igazítani, Ciucă egyetért

 

2022. november 07., 08:10

https://kronikaonline.ro/gazdasag/a-munkaugyi-miniszter-10-szazalekos-nyugdijemelest-szorgalmaz-es-rezsitamogatast-adna-a-raszoruloknak

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: