//
most olvassa...
Politika

Huszadszor is halasztottak – Háromszék/+

Újabb négy hónapos szünet után tegnap a huszadik tárgyalást tartották a Kézdivásárhelyi Bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított alapfokú perben. Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a per 2019-ben kezdődött el. Érdemi döntés ezúttal sem született, ismét halasztás történt, az ülésvezető bíró a következő tárgyalás időpontját 2023. január 31-én 14 órára tűzte ki.

Az igazságügyi szaktárca honlapján a halasztás okaként az olvasható, hogy a bíróság átiratban kéri ki a megyei kataszteri hivatal kézdivásárhelyi kirendeltségének az álláspontját a per alatt álló üggyel kapcsolatosan, illetve időt ad arra, hogy érdemben tanulmányozni lehessen azt a beadványt, amelyet Pál István, a Láros Közbirtokosság leköszönt elnöke és a pénzügyminisztérium jogtanácsosa adott át az ülésvezető elnöknek.

A tárgyaláson az alperes két védőügyvédje, Laczkó-Dávid Géza és Székely János, a Láros Közbirtokosság, illetve az ozsdolai közintézmények és magánszemélyek ügyvédje, valamint a pénzügyminisztérium jogtanácsosa vett részt. A bíróságon Pál István leköszönt közbirtokossági elnök, Lukács Attila, a közbirtokosság munkatársa, a Tekeres Kft. vezetője, több ozsdolai közbirtokossági tag, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről Fodor Tamás konzul volt jelen.

A tárgyalást követően Pál István kifejtette: a közbirtokosság tevékenysége – a fakitermelést is beleértve – 2019 februárja óta szünetel, ezért három éve nem tudnak tűzifát biztosítani a tagságnak, ami nagy felháborodást váltott ki a tulajdonosok soraiban, hiszen azt látják, hogy három éve a pereskedésben alig történt valami előrelépés.

Iochom István

2022. november 9., 08:00

https://www.3szek.ro/load/cikk/153990/huszadszor-is-halasztottak-a-roman-allam-az-ozsdolai-kozbirtokossag-ellen

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: