//
most olvassa...
Politika

Keresztény–keresztyén ellenesség – Székely Hírmondó/v

Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter eltávolíttatta a 482 éves feszületet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-országok 2022. november 7-én lezajlott külügyminiszteri találkozójának idejére. Tette ezt annak ellenére, hogy az Észak-Rajna–Vesztfália tartománybeli város újonnan megválasztott tanácsosai a mai napig az 1540-ben készített kegytárgy előtt teszik le a hivatali esküt.

A politikus indoklása szerint a feszület eltávolítására „protokolláris” okokból volt szükség, ezért utánanéztünk a görög nyelvben protokollon, a latinban protocollum és franciában protocole formában fellelhető protokoll szavunk jelentésének. A Wikiszótár az érintkezési szabályok összességeként határozza meg, amely megszabja a hivatalos találkozók módját, formáját. A kapcsolattartás formai szabályainak írott és íratlan szokása, amelyeket hivatalos rendezvényeken, meghívásokon, megbeszéléseken alkalmaznak. Ahhoz tehát, hogy a gyalázatos kereszteltávolítás megtörténhessen, lennie kellene egy olyan szabálynak, írott, vagy íratlan szokásnak, amely adott esetben azt előirányozza. Ilyen azonban nem létezik sem Németországban, sem a keresztény-keresztyén, vagy magát annak mondó világ többi részében.

Akkor is meg kellene cselekedni, ha a helyszínre látogató küldöttség egy vagy több tagja kérné, de szinte nulla annak a valószínűsége, hogy ez most előfordult. Ugyanakkor józanésszel nem is feltételezhető, hogy Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada külügyminisztereinek valamelyike, illetve a tanácskozáson hetedikként jelen lévő, az udvariasságáról híres Japáné erre vetemedett volna.

Így viszont a botrányos cselekedetnek egyetlen magyarázata maradt: a német külügyminiszter keresztény-keresztyén ellenes magatartásának a következménye. Valamint a pártjáénak is, ugyanis nem lehet véletlen, hogy Claudia Roth, a Zöldek kulturális ügyekért felelős biztosa néhány napja a berlini királyi palota kupoláját díszítő bibliai idézetek eltávolítását szorgalmazta, és más szöveggel való helyettesítésüket kérte.

A történtek arra figyelmeztetnek, hogy Európában újabb lendületet vett a keresztény–keresztyénellenesség. Ítéljük ezt el határozottan, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül, és akadályozzuk meg közösen, hogy hozzánk is begyűrűzzön!

Bedő Zoltán

2022. november 9., 00:03

Keresztény–keresztyén ellenesség

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: