//
most olvassa...
Politika

Hivatalos: maradnak az elektromos áram árplafonjai, 255 kilowattóra felett csak a különbözetért kell többet fizetni – Krónika/+

Sürgősségi rendeletet készül pénteken elfogadni a kormány, amely a jelenlegi szinten rögzíti januártól az elektromos áram lakossági árát – számolt be a kabinet ülése elején Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Közlése szerint a háztartások számára a fogyasztás függvényében továbbra is ugyanazt a három árkategóriát szabták meg. A 100 kilowattóra alatti átlagos havi fogyasztású háztartásoknak 0,68 lejt, a 100 és 255 kilowattóra közötti havi fogyasztású háztartásoknak 0,8 lejt kell fizetniük egy kilowattóra áramért.

A 255 kilowattóra fölötti fogyasztású háztartások esetében a sávhatár alatti energia árát szintén 0,8 lejjel számolják, a küszöböt meghaladó részt azonban kilowattóránként 1,3 lejjel.

A miniszterelnök az Agerpres szerint közölte azt is, hogy kis-és közepes vállalkozások 1 lejt fizetnek januártól kilowattóránként a villamos energiáért, az ipari nagyfogyasztók pedig 1,3 lejt.

Nicolae Ciucă egyúttal bejelentette, hogy a kormányülésen elfogadják az elektromos áram központi beszerzését bevezető sürgősségi rendeletet is.

Az áram központosított beszerzésének bevezetésével készül korlátozni a termelők nyereségét a román kormány

 

2022. november 11., 11:12

https://kronikaonline.ro/gazdasag/ciuc-szerint-valtozatlan-marad-januartol-az-elektromos-energia-lakossagi-ara

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: