//
most olvassa...
Politika

A karbonmentesítésről szóló törvény miatt 2030-ig készenléti üzemmódra váltanak a hőerőművek – Krónika/+

A hőerőműveket nem bezárják, hanem a karbonmentesítésről szóló törvény értelmében 2030-ig készenléti üzemmódra váltanak – jelentette ki a pénteki kormányülés utáni sajtótájékoztatóján az energiaügyi miniszter.

Virgil Popescu elmondta, az előző kormányok az elmúlt három évben összesen egymilliárd eurót költöttek arra, hogy megmentsék a csődtől az Oltenia Energetikai Komplexumot. A Ciucă-kabinet most további egymilliárd eurót fektetne be az állami vállalat átszervezésébe és korszerűsítésébe – írja az Agerpres.

A miniszter közlése szerint a karbonmentesítési törvénynek megfelelően a jelenleg széntüzelésű hőerőmű az átalakítása után földgázt és megújuló forrásokat fog felhasználni áramtermelésre.

„Tehát nincs szó semmilyen bezárásról. Fölösleges is erre szót fecsérelni. A hőerőművek bezárása az országos helyreállítási tervben sem szerepel, az csak az Oltenia Energetikai Komplexum átszervezését írja elő. Erre csupán ráerősít a karbonmentesítési törvény” – szögezte le Popescu.

2022. november 11., 14:54

https://kronikaonline.ro/gazdasag/a-karbonmentesitesrol-szolo-torveny-miatt-2030-ig-keszenleti-uzemmodra-valtanak-a-hoeromuvek

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: