//
most olvassa...
Politika

Az energiaárak állami szabályozásának visszaállítását a koalíció egyik legfontosabb döntésének véli a PSD főtitkára – Krónika/+

Paul Stănescu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára szerint az energiapiac liberalizálása „nagy kudarc” volt, és az árak állami szabályozásának visszaállítása a koalíció egyik legfontosabb energiaügyi döntése.

A politikus vasárnap közleménye szerint az energiapiac liberalizálásának következtében emelkedtek az árak, és csak a „spekulánsok” jártak jól. Emlékeztetett arra, hogy a PSD már egy éve szorgalmazza az energiaárak állami szabályozásának visszaállítását, és végül sikerült meggyőzni erről a koalíciót.

„Elmondhatjuk, hogy a román állam most már jobban meg tudja védeni a polgárokat és a gazdaságot. Kiléptünk a tehetetlenség állapotából. Megszüntetjük a piac liberalizálásának káros hatásait. Ebből az intézkedésből csak az energiapiaci ügyeskedők és bizonyos érdekcsoportok profitáltak” – olvasható a közleményben.

Stănescu szerint ezt a döntést korábban is meg lehetett volna hozni, de „egyesek” ragaszkodtak a szabályozatlan energiapiachoz, „akár a koalíció felbomlásának árán is”. Végül azonban „a ráció győzött”

– tette hozzá.

A PSD politikusa szerint mára már a világszerte a kormányzati beavatkozással mérsékelik és korrigálják a szabad energiapiac „anarchiáját”. Stănescu ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy Románia fektessen be új energiatermelő kapacitások fejlesztésébe – írja az Agerpres.

Az áram központosított beszerzésének bevezetésével készül korlátozni a termelők nyereségét a román kormány

Ciolacu: a kormány legalább 2025-ig szabályozná az energiaárakat

 

2022. november 13., 14:35

https://kronikaonline.ro/belfold/a-psd-fotitkara-szerint-a-koalicio-egyik-legfontosabb-dontese-volt-az-energiaarak-allami-szabalyozasanak-visszaallitasa

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: