//
most olvassa...
Politika

Nyolc százalékkal csökkent a lakossági áramfogyasztás tavalyhoz képest – Krónika/+

Az év első kilenc hónapjában 5,7 százalékkal csökkent az ország áramfogyasztása az előző év ugyanezen időszakához képest; a lakossági áramfogyasztás 8,1 százalékkal mérséklődött – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Az INS adatai szerint az ipari villamosenergia-fogyasztás 4,9 százalékkal csökkent, a közvilágítás fogyasztása azonban 3,2 százalékkal nőtt.

A jelzett időszakban az ország villamosenergia-termelése 6,6 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb mértékben, csaknem 25 százalékkal, a vízierőművek termelése csökkent, a hőerőműveké 1,1 százalékkal esett vissza. A naperőművek termelése ugyanakkor 3,7 százalékkal, a szélerőműveké 18,1 százalékkal nőtt.

Az idei első kilenc hónapban az áramimport 14,2 százalékkal 6,4 terawattórára (TWh), az export 9,1 százalékkal 5,1 TWh-ra nőtt 2021 azonos időszakához mérten – közölte az Agerpres hírügynökség.

Románia földgázimportja csaknem 20 százalékkal csökkent

2022 első kilenc hónapjában Románia 19,2 százalékkal kevesebb földgázt importált, mint az elmúlt év ugyanezen időszakában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közölt adataiból. A hazai földgázkitermelés is csökkent ebben a periódusban, 4,3 százalékkal. Az összesen 6,8 millió tonna kőolaj-egyenértékű (toe) földgázmennyiségből a hazai termelés 5,1 millió toe, az import pedig 1,6 millió toe volt, utóbbi a teljes mennyiség 23,5 százalékának felelt meg. Ezzel szemben a nyersolajimport 25 százalékkal 6,4 millió toe-ra, míg az importált kőolajtermékek mennyisége 22 százalékkal 2,3 millió toe-ra csökkent.

 

Hivatalos: maradnak az elektromos áram árplafonjai, 255 kilowattóra felett csak a különbözetért kell többet fizetni

 

2022. november 14., 11:10 • utolsó módosítás: 2022. november 14., 11:52

https://kronikaonline.ro/gazdasag/nyolc-szazalekkal-csokkent-a-lakossagi-aramfogyasztas-tavalyhoz-kepest

Hírdetés

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: